Gluteenittomat perunarieskat

Himoleipuri

Pyöräytin tänään rieskat tähteeksi jääneestä perunamuusista. Voi miten hyviä rieskoja tuli! Nappasin heti yhden suuhuni ennen rieskojen kuvaamista. Gluteenittomat perunarieskat ovatkin parhaimmillaan uunituoreina voinokareen kera.

Jos perunamuusi on paksua, sitä kannattaa notkistaa maidolla tai kermalla. Minä lorautin muusiin vähän kermaa. Pehmoisesta taikinasta tulee kuohkeita rieskoja. Jos muusi taasen on hyvin löysää, silloin kannattaa lisätä hieman jauhomäärää.

Taikinasta nostetaan lusikalla nokareita pellille ja rieskat taputellaan jauhotetuin käsin litteiksi.

Ennen paistamista rieskat vielä pistellään haarukalla. Paistolämpötila saa olla korkea. Tällöin rieskat kypsyvät nopeasti ja saavat kauniin värin.

Lämpimäisterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteenittomat perunarieskat

Himoleipuri Pyöräytin tänään rieskat tähteeksi jääneestä perunamuusista. Voi miten hyviä rieskoja tuli! Nappasin heti yhden suuhuni ennen… Suolaiset gluteeniton, rieska, peruna, perunarieska European Tulosta
Serves: 15-16 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

5 dl perunamuusia
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 dl maitoa tai kermaa, tarvittaessa
1 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja leivinpaperoi kaksi uunipeltiä.

Sekoita perunamuusin joukkoon kananmuna ja suola. Notkista muusia kermalla tai maidolla, jos se on paksua.

Lisää jauhoseokset ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele lusikalla rieskataikinasta nokareita pellille leivinpaperin päälle.

Taputtele nokareet jauhotetuin käsin pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.

Paista uunin keskitasolla 12-13 minuuttia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa molemmat pellilliset yhtä aikaa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

10 kommenttia

Viivi 13.4.2023 - 21:13

Olipa kyllä hullun hyvää, tulen tekemään jatkossakin. Kiitos ohjeesta!

Vastaa
Himoleipuri 14.4.2023 - 21:33

Ole hyvä! Kiva kuulla, kun tykkäsit ohjeesta ja rieskat maistuivat. Kiitos!

Vastaa
Sonja 31.1.2023 - 22:19

Minulla oli peruna-porkkana vellin tähe n. 3dl. Semperin hienoja jauhoja ja myllynparas kaurajauhoa puolet ja puolet. Jäi löysäksi taikina joten en edes viitsinyt taputella jauhoilla vaan laitoin pellille n. 30x20cm levyksi. Juustoraastetta päälle ja lapsetkin sanoivat että ihan kuin lettuja. Kaikki tykättiin. Kaurasta kuitua. Huomenna taas peruna muussia teen reilusti että saadaan lisää näitä.

Vastaa
Himoleipuri 7.2.2023 - 23:33

Ihanaa kun olet tehnyt perunarieskoja. Kaurajauho sopii mainiosti taikinaan ja tuo kivasti kuitua, kuten totesit. Rieskat on kyllä superhyviä lämpiminä.

Vastaa
Päivi 6.12.2022 - 20:07

Mies sanoi että herkullisinta mitä on syönyt. Jätin kananmunan pois ja vaihtelin vähän jauhoja kun ei ollut noita. Osa meni riisijauhoa ja tapiokatärkkelystä.
Mainio ohje.
Kiitos.

Vastaa
Himoleipuri 17.12.2022 - 16:00

Kiitos, ihana kuulla!

Vastaa
Ulla 18.8.2022 - 18:13

Todella hyviä rieskoja ?. Mulla ei ollut semperin hienoa jauhoseosta joten jätin sen pois ja laitoin karkeaa jauhoseosta 1/2 dl enemmän.Hyvää tuli.

Vastaa
Himoleipuri 24.8.2022 - 22:05

Kiitos viestistäsi! Kiva kun tykkäsit ohjeesta. Rieskoihin voi hyvin käyttää pelkästään karkeaa jauhoseosta, kuten teitkin.

Vastaa
Tuula 24.10.2019 - 16:37

Hei ja kiitos mahtavista ohjeista!
Tällä kertaa kuitenkin ihmettelen, mistä löytyy perunarieskojen ohje. Mitat ja ainekset olisi mukava saada tietää!

Vastaa
Himoleipuri 25.10.2019 - 9:57

Hei, kiitos kun huomasit asian. Yksi täppä oli jäänyt painamatta. Nyt ohje on esillä. Mukava kuulla, että tykkäät ohjeistani. Hyvää viikonloppua ja leivonnan iloa! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää