Pyöräytin tänään rieskat tähteeksi jääneestä perunamuusista. Voi miten hyviä rieskoja tuli! Nappasin heti yhden suuhuni ennen rieskojen kuvaamista. Gluteenittomat perunarieskat ovatkin parhaimmillaan uunituoreina voinokareen kera.

Jos perunamuusi on paksua, sitä kannattaa notkistaa maidolla tai kermalla. Minä lorautin muusiin vähän kermaa. Pehmoisesta taikinasta tulee kuohkeita rieskoja. Jos muusi taasen on hyvin löysää, silloin kannattaa lisätä hieman jauhomäärää.

Ennen paistamista rieskat vielä pistellään haarukalla. Paistolämpötila saa olla korkea. Tällöin rieskat kypsyvät nopeasti ja saavat kauniin värin.

Lämpimäisterveisin,
Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
5 dl perunamuusia
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 dl maitoa tai kermaa, tarvittaessa
1 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja leivinpaperoi kaksi uunipeltiä.
Sekoita perunamuusin joukkoon kananmuna ja suola. Notkista muusia kermalla tai maidolla, jos se on paksua.
Lisää jauhoseokset ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele lusikalla rieskataikinasta nokareita pellille leivinpaperin päälle.
Taputtele nokareet jauhotetuin käsin pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
Paista uunin keskitasolla 12-13 minuuttia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa molemmat pellilliset yhtä aikaa.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Hei ja kiitos mahtavista ohjeista!
Tällä kertaa kuitenkin ihmettelen, mistä löytyy perunarieskojen ohje. Mitat ja ainekset olisi mukava saada tietää!
Hei, kiitos kun huomasit asian. Yksi täppä oli jäänyt painamatta. Nyt ohje on esillä. Mukava kuulla, että tykkäät ohjeistani. Hyvää viikonloppua ja leivonnan iloa! 🙂