Rieskat ovat minun suosikkejani, sillä ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Uunituoreina rieskat ovat suussa sulavia pikkutarjottavia, jotka sopivat sekä ilta- että välipalaksi tai retkievääksi. Itse leivon useimmiten perunarieskoja, mutta nyt päätin tehdä rieskat vaihteeksi bataatista.

Halusin bataattirieskoihin kauraista makua. Myllärin kaurajauhot sopivat mielestäni parhaiten näihin rieskoihin, koska ne ovat karkeita. Lisäsin taikinaan myös gluteenittomia kaurahiutaleita tuomaan rouheista rakennetta ja ruokaisuutta.

Bataattisoseen kosteus vaikuttaa jauhojen määrään. Jauhoja on riittävästi, kun taikinasta voi helposti muotoilla jauhotetuin käsin kakkaroita, jotka painellaan käsin litteiksi. Jos jauhoja on liian vähän, taikina tahtoo tarttua käsiin. Toisaalta pienemmällä jauhomäärällä saa pehmeämpiä rieskoja.

Tein tupla-annoksen taikinaa, jotta sain samalla tehtyä rieskoja pakkaseen etätyöpäivien välipaloiksi. Pakastetut bataattirieskat kannattaa lämmittää leivänpaahtimessa. Muistathan käyttää paahtopussia paahtimessa kontaminaation ehkäisemiseksi, mikäli leivänpaahtimessa paahdetaan myös gluteenipitoisia tuotteita.

Blogistani löydät myös porkkanarieskojen ja perunarieskojen ohjeet. Mitä rieskoja sinä useimmiten leivot?

Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
4 dl bataattisosetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3-4 dl kaurajauhoja, Myllärin
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä
leivontaan
½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipeltien päälle.
Sekoita bataattisoseeseen puuhaarukalla kananmuna ja suola. Lisää kaurahiutaleet ja -jauho sekä viimeisenä öljy. Säädä kaurajauhon määrää bataattisoseen kosteuden mukaan.
Nosta taikinasta jauhotetulle pöydälle kokkareita. Pyörittele kokkareet jauhotetuin käsin litteiksi palloiksi leivinpaperin päälle ja taputtele pallot rieskoiksi.
Pistele rieskat haarukalla ennen uuniin laittamista.
Paista rieskoja uunin keskitason yläpuolella noin 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuina.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Moi!
Voinko nämä leipoa korvaten kaikki kaurajauhot ja hiutaleet tattari-versiolla? ?
Kiitos!
Moi Laila! Kyllä vaan 🙂 Gluteenittoman kaurajauhon, -hiutaleet ja -leseen voi korvata vastaavilla tattarituotteilla.Jos haluat, voit joskus kokeilla myös hirssihiutaleita korvaamaan kaurahiutaleita. Ihanaa kun innokkaasti kokeilet ohjeitani! Kiitos 🙂