Gluteenittomat bataattirieskat

Himoleipuri

Rieskat ovat minun suosikkejani, sillä ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Uunituoreina rieskat ovat  suussa sulavia pikkutarjottavia, jotka sopivat sekä ilta- että välipalaksi tai retkievääksi. Itse leivon useimmiten perunarieskoja, mutta nyt päätin tehdä rieskat vaihteeksi bataatista.

Rieskat syntyvät vähistä raaka-aineista.

Halusin bataattirieskoihin kauraista makua. Myllärin kaurajauhot sopivat mielestäni parhaiten näihin rieskoihin, koska ne ovat karkeita. Lisäsin taikinaan myös gluteenittomia kaurahiutaleita tuomaan rouheista rakennetta ja ruokaisuutta.

Käytä reilusti kaurajauhoja kakkaroiden pyörittelyyn.

Bataattisoseen kosteus vaikuttaa jauhojen määrään. Jauhoja on riittävästi, kun taikinasta voi helposti muotoilla jauhotetuin käsin kakkaroita, jotka painellaan käsin litteiksi. Jos jauhoja on liian vähän, taikina tahtoo tarttua käsiin. Toisaalta pienemmällä jauhomäärällä saa pehmeämpiä rieskoja.

Pellille mahtuu yhdeksän rieskaa.

Tein tupla-annoksen taikinaa, jotta sain samalla tehtyä rieskoja pakkaseen etätyöpäivien välipaloiksi.  Pakastetut bataattirieskat kannattaa lämmittää leivänpaahtimessa. Muistathan käyttää paahtopussia paahtimessa kontaminaation ehkäisemiseksi, mikäli leivänpaahtimessa paahdetaan myös gluteenipitoisia tuotteita.

Bataattirieskat valmiina uuniin

Blogistani löydät myös porkkanarieskojen ja perunarieskojen ohjeet. Mitä rieskoja sinä useimmiten leivot?

Lämpimäisterveisin,
Himoleipuri Leila


Gluteenittomat bataattirieskat

Himoleipuri Rieskat ovat minun suosikkejani, sillä ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Uunituoreina rieskat ovat  suussa sulavia pikkutarjottavia, jotka sopivat sekä ilta- että välipalaksi tai retkievääksi. Itse leivon useimmiten perunarieskoja, mutta… Suolaiset gluteeniton, rieska, bataatti, bataattirieska, iltapala European Tulosta
Serves: 15 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 dl bataattisosetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3-4 dl kaurajauhoja, Myllärin
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä

leivontaan
½ dl gluteenittomia kaurajauhoja

Näin valmistat

Laita uunilämpenemään 250 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipeltien päälle.

Sekoita bataattisoseeseen puuhaarukalla kananmuna ja suola. Lisää kaurahiutaleet ja -jauho sekä viimeisenä öljy. Säädä kaurajauhon määrää bataattisoseen kosteuden mukaan.

Nosta taikinasta jauhotetulle pöydälle kokkareita. Pyörittele kokkareet jauhotetuin käsin litteiksi palloiksi leivinpaperin päälle ja taputtele pallot rieskoiksi.

Paista rieskoja uunin keskitason yläpuolella noin 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuina.


Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää