Gluteenittomat porkkanarieskat

Himoleipuri

Rieskat ovat nopeita valmistaa ja suussa sulavan herkullisia lämpiminä. Tein gluteenittomat rieskat tällä kertaa porkkanaraasteesta. Porkkana antaa rieskoille kivan värin ja rieskat maistuvat makealle.

Taikinasta nostetaan pellille nokareita, jotka taputellaan jauhotetuin käsin litteiksi rieskoiksi.

Taputtelin rieskat ohuiksi, jolloin taikinasta tuli 15 pientä rieskaa kahdelle pellille. Voit tehdä myös paksumpia rieskoja, jolloin ne ovat mahtuvat yhdelle pellille (9 kpl). Paksummat rieskat pysyvät myös mehevämpinä rieskojen jäähtyessä.

Rieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina rasvanokareen tai tuorejuuston kera.

Gluteenittomat porkkanarieskat

Himoleipuri Rieskat ovat nopeita valmistaa ja suussa sulavan herkullisia lämpiminä. Tein gluteenittomat rieskat tällä kertaa porkkanaraasteesta. Porkkana antaa rieskoille kivan värin ja rieskat maistuvat makealle. Taputtelin rieskat ohuiksi, jolloin taikinasta tuli… Suolaiset gluteeniton, rieska, porkkana, porkkanarieska European Tulosta
Serves: 9-15 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa (= 2-3 porkkanaa)
2 dl maitoa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1-2 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet.

Nosta taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin.

Pistele rieskat haarukalla. Paista rieskoja uunin keskitasossa noin 13-15 minuuttia.

Rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuina.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää