Jääkaapissa pyöri vuohenjuusto ilman tarkempaa käyttötarkoitusta. Mietin, voisikohan siitä leipoa jotain? Pizzaan se kyllä sopisi, mutta nyt ei tee mieli pizzaa. Netistä löysin mukavanoloisen idean tomaatti-vuohenjuustogalettesta, Smoothiempaa menoa -blogista. Eiku säätämään ohjetta minun näköiseksi ja testailemaan sitä gluteenittomana.

Leivoin viime syksynä tänne blogiin kesäkurpitsagaletten, jonka pohja maistui taivaallisen hyvältä. Joten mitäpä herkullista pohjaa vaihtamaan. Galette on siitä näppärä piirakka, ettei se kaipaa piirakkavuokaa, vaan se leivotaan suoraan leivinpaperin päälle uunipellille.

Pyöreän pohjan päälle levitetään ensin tomaattipestoa, jonka päälle asetellaan punasipuliviipaleita. Seuraavaksi tulee kastike, jonka tein turkkilaisesta jogurtista, parmesanjuustosta ja basilikasta. Kastike mukavasti hauduttaa punasipulia paiston aikana. Päällimmäiseksi laitoin muutaman terttutomaatin oksan ja kuutioitua vuohenjuustoa.

Piirakan reunat käänsin reilusti täytteen päälle. Galette saa olla rustiikkisen näköinen. Ennen uuniin laittamista voitelin piirakan reunat kananmunan keltuaisella. Näin piirakka sai kauniin värin uunissa.

Tomaatti-vuohenjuustogalette uunista ulos. Eikö näytäkin herkulliselta? Nam!

Kummityttömme vieraili eilen hurmaavan vauvansa kanssa, joten leivoin taas galettea. Testasin vuohenjuuston tilalle fetajuustoa, jonka murustelin tomaattien joukkoon. Korvasin myös kuivatun basilikan tuoreella kastikkeessa. Täytyy kyllä sanoa, että fetajuusto sopi enemmän kuin loistavasti galetteen. Suosittelen kokeilemaan tätäkin vaihtoehtoa!


Raaka-aineet
Pohja
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Semper)
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
100 g kylmää voita kuutioina
2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 dl creme craichea eli ranskankermaa
½ dl vettä
2 tl sitruunamehua
Täyte
1 punasipuli
4 rkl tomaattipestoa
1 prk (= 200 g) turkkilaista jogurttia
2 tl kuivattua basilikaa
1 dl parmesanraastetta
250 g terttukirsikkatomatteja
100 g vuohenjuustoa
Voiteluun
1 kananmunan keltuainen
Päälle
tuoretta basilikaa
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Valmista galettepohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi kuutioitu voi joukkoon. Lisää ranskankerma, vesi ja sitruunanmehu. Sekoita taikina tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi.
Esivalmistele täytteen aineksia. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi vuohenjuusto. Sekoita jogurtin joukkoon kuivattu basilika ja parmesanraaste.
Ota pohjataikina jääkaapista ja pyöräytä se palloksi jauhotetulla pöydällä. Litistä pallo käsin pyöreäksi levyksi ja siirrä se leivinpaperille. Kaulitse pohja taikinakaulimella halkaisijaltaan 30 cm levyksi.Nosta pohja leivinpapereineen uunipellille.
Levitä pohjan päälle tomaattipesto siten, että 3-4 senttiä reunoista jää vapaaksi. Lisää punasipuliviipaleet peston päälle ja levitä sipuleille maustettu jogurttikastike. Laita päällimmäiseksi tomaattiterttuja ja vuohenjuustokuutioita.
Käännä pohjataikinan reunat täyteaineiden päälle. Voitele reunat keltuaisella.
Paista galettea uunissa noin 35-40 minuuttia. Koristele galette ennen tarjoilua tuoreella basilikalla.
Vinkit
Vuohenjuuston voit korvata fetajuustolla.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Kiitos reseptistä, tämä oli oikein hyvää ja nopea tehdä. Kiitos myös koko blogista, tästä on ollut suuri apu!
Kiva kun olet kokeillut reseptiäni ja tykkäsit 🙂 Mukava kuulla, että blogistani on ollut sinulle apua. Kiitos!