Gluteeniton peruna-suppilovahveropannukakku valurautapannulla

Himoleipuri

Suolaiset pannarit ovat kiireisen päivän pelastajia. Nopeita ja helppoja valmistaa. Pannarit sopivat iltapalaksi, välipalaksi, brunssipöytään tai vaikkapa lounasevääksi. Pannukakku on kevyempi vaihtoehto suolaisille piirakoille, kun siihen ei tarvita paljoakaan rasvaa.

Sen jälkeen kun meidän perhe pieneni kahden hengen taloudeksi, iso pellillinen pannaria on tuntunut liian suurelta määrältä kahdelle. Toki pellillinen kyllä meillä uppoaa, mutta housunkaulus ei kestä. Teen usein pienen pannarin valurautapannulla, jolla mielestäni kyllä tulee paras pannari.

Perunat voit tarvittaessa jättää pois, jos ei satu olemaan tähteeksi jääneitä perunoita.

Suolaiseen pannariin voi upottaa mitä jääkaapista löytyy. Laitoin tähän gluteenittomaan pannariin täytteeksi tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, viikonloppuna kerättyjä suppilovahveroita, sipulia, juustoraastetta ja paprikaa. Ja tuli tuhtia syötävää, vähän espanjalaisen tortillan tapaista. Perunaa kun tuli reilusti.

Taikinaa varten munat on hyvä vatkata vaahdoksi sähkövatkaimella ennen maidon lisäämistä. Vaahdotus tuo kuohkeutta gluteenittomaan pannariin. Valurautapannu kannattaa laittaa uuniin jo siinä vaiheessa kun taikina turpoaa. Kun täytteet ovat valmiina, lisää voinokare pannulle. Ruskistunut voi antaa ihanan aromin.

Valmiina uuniin!

Jos haluat tehdä uunipannullisen suolaista pannaria, tee ohje kolmenkertaisena. Munia riittää pellilliseen neljä kappaletta. Parhaan gluteenittoman makean pannarin ohje löytyy myös täältä blogistani, samoin härkispannarin ohje.

Eilen illalla tein pannarin Muu kasvisjauhiksesta. Lisäsin ruskistetun jauhiksen joukkoon vähän salsakastiketta, juustoraastetta ja kuivattua persiljaa. Simppelit aineet, mutta voi kun tuli hyvää! Parempaa kuin edellinen versio. Vain mielikuvitus on rajana, mitä laitat suolaisen pannarin täytteeksi.

Mukavaa viikonloppua ja lokakuun alkua!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton peruna-suppilovahveropannukakku valurautapannulla

Himoleipuri Suolaiset pannarit ovat kiireisen päivän pelastajia. Nopeita ja helppoja valmistaa. Pannarit sopivat iltapalaksi, välipalaksi, brunssipöytään tai vaikkapa lounasevääksi. Pannukakku on kevyempi vaihtoehto suolaisille piirakoille, kun siihen ei tarvita paljoakaan rasvaa.… Suolaiset gluteeniton, suolainen pannukakku, peruna, suppilovahvero, peruna-suppilovahveropannukakku, valurautapannu European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pannukakkutaikina
2 kpl kananmunia
2 dl maitoa
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta, Semper
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

15 g voita pannulle

Täytteet
3 pientä keitettyä perunaa
1 dl käsiteltyjä suppilovahveroita
½ tai pieni sipuli
½ dl kuutioitua paprikaa
1 dl juustoraastetta
ripaus valkopippuria
persiljaa

Näin valmistat

Tee ensin pannukakkutaikina turpoamaan. Vatkaa munat vaahdoksi. Kaada maito munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita valurautapannu uuniin.

Valmistele täytteen aineet. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Sekoita täytteen aineet keskenään perunaviipaleita lukuun ottamatta. Mausta.

Laita voipala valurautapannulle ja anna rasvan sulaa vaalean ruskeaksi.

Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä kulhon pohjaa myöten. Nuolija on myös tähän hyvä työväline.

Kaada turvonnut taikina kuumalle valurautapannulle. Lisää taikinan päälle ensin perunaviipaleet ja sitten muut aineet.

Paista pannukakkua noin 15-20 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää