Suolainen pizzapannari on helppo ja nopea valmistaa. Täytteeseen voi laittaa mitä tahansa; kasviksia, kalaa tai lihaa. Meillä suolaista pannaria tehdään silloin kun pitää saada ruoka äkkiä valmiiksi tai kun ei oikein keksi, mitä laittaisi iltapalaksi. Maitoa, munia ja jauhoja löytyy aina ja pannariin voi upottaa vihannekset ja juustonkannikat, jotka ovat jääneet pyörimään jääkaappiin.
Eilen hiottiin kuopuksen kanssa uuden blogisivustoni toiminnallisuuksia ja avattiin Himoleipurille myös Pinterest-tili. Jotain suolaista syötävää kaipasi työn lomassa, joten tulipa mieleen taasen pizzapannari. Jääkaapista löytyi härkistä, juustoa ja vihanneksia. Gluteenittomiksi jauhoiksi valitsin karkean jauhoseoksen, joka sopii mielestäni mainiosti suolaisiin pannareihin.
Gluteeniton härkispannari valmistui nopeasti, mutta minun piti tietysti kuvata se ennen syömistä. Blogia varten. Kuopus odotti vesi kielellä, milloin pääsee maistamaan. Mies on jo tottunut ajat sitten siihen, että menee tovi ennen kuin hän saa koskea uunituoreisiin leivonnaisiini. Vasta kuvauksen jälkeen ja usein kuvaus kestää… So sorry.
Paistoin gluteenitonta pannukakkutaikinaa uunissa ensin viisi minuuttia, jolloin pannarin pinta ehti hyytyä. Vasta tämän jälkeen lisäsin täytteet. Jos täytteet laittaa heti pannaritaikinan päälle, täytteet painuvat taikinan pohjalle. Minusta on mukava nähdä mitä syö.
Mikä on sinun suosikkitäytteesi suolaiseen pannariin?
Raaka-aineet
Pannukakkutaikina
7 dl maitoa
3 munaa
3½ dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Täytteet
1 sipuli
2 rkl öljyä
250 kypsää härkäpapuvalmistetta (Härkis)
pieni pala kesäkurpitsaa
1 iso tomaatti
5 kirsikkatomaattia
½ keltainen paprika
150 g juustoraastetta
2 tl oreganoa
Pinnalle
1 dl tuoretta persiljaa
Näin valmistat
Sekoita munat vispilällä maidon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne munamaitoon. Sekoita taikina ja anna sen tekeytyä 20-30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Esivalmistele täytteet. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, sekoita härkäpapuvalmiste joukkoon. Siirrä härkäpapu-sipuliseos jäähtymään. Leikkaa kesäkurpitsa ja tomaatti viipaleiksi, puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi puolikas paprika renkaiksi.
Kaada pannukakkutaikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipannulle. Paista pannukakkua 5 minuuttia. Ota pannari uunista. Lisää hyytyneen pannaripohjan päälle ensin härkäpapu-sipuliseos, sitten juustoraaste ja lopuksi vihannekset ja oregano.
Laita pannari takaisin uuniin ja paista sitä vielä 20-25 minuuttia. Ripottele valmiin pannarin päälle hienonnettua persiljaa.
Vinkit
Härkäpapuvalmisteen tilalla voit käyttää saman verran jauhelihaa tai kinkkusuikaleita.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂