Gluteenittomat pikkupizzat

Himoleipuri

Tänään on taasen pizzaperjantain aika. Oletko tehnyt pieniä herkkupizzoja?  Nämä gluteenittomat pikkupizzat ovat takuuvarmoja tarjottavia, jotka maistuvat superhyviltä. Kun meidän lapset olivat pieniä, tein usein pikkupizzoja ja pelti tyhjeni aina silmänräpäyksessä.

Pikkupizzojen salaisuus on pohjataikinassa, joka tehdään eri lailla mitä peruspizzan pohja ja peruspizzaa paremmista raaka-aineista. Gluteeniton jauhoseos, suola ja margariini nypitään keskenään ja joukkoon kaadetaan lämmitetty maito, johon on liuotettu hiiva. Taikina leivotaan tangoksi, tanko leikataan paloiksi, palat pyöritellään pyöreiksi pulliksi, jotka taputellaan pellille pieniksi pizzapohjiksi.

Pikkupohjat voi taputella myös suoraan pellille leivinpaperin päälle.

Voit täyttää gluteenittomat pikkupizzat oman mieltymykseksi mukaan. Itse tein nostalgisen kinkku-ananastäytteen. Se on nopea tehdä ja maistuu aina. Täytteeksi voi laittaa myös ruskistettua jauhelihaa tai härkistä. Kasvisvaihtoehtokin toimii vallan mainiosti.

Pohjataikinasta tulee kaksi pellillistä. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa molemmat pellilliset yhtä aikaa.
Aurinkoista helmikuun viimeistä viikonloppua! 🙂
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat pikkupizzat

Himoleipuri Tänään on taasen pizzaperjantain aika. Oletko tehnyt pieniä herkkupizzoja?  Nämä gluteenittomat pikkupizzat ovat takuuvarmoja tarjottavia, jotka maistuvat superhyviltä. Kun meidän lapset olivat pieniä, tein usein pikkupizzoja ja pelti tyhjeni aina… Suolaiset gluteeniton, pizza, pikkupizza, kinkku, ananas, herkkupizza, iltapala, välipala, pizzaperjantai European Tulosta
Serves: 12 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pizzapohjat
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
½ tl suolaa
100 g margariinia
2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa

Täyte
250 g kinkkusuikaleita
1 dl ananaspaloja
12 kpl kirsikkatomaatteja
3 tl oreganoa
2½ dl juustoraastetta
1 dl tomaattikastiketta

Koristeluun
tuoretta basilikaa

Näin valmistat

Sekoita jauhoseos ja suola keskenään. Nypi paloiteltu margariini joukkoon. Kuumenna maito 42 asteiseksi, liuota kuivahiiva maidon joukkoon ja kaada seos kuiviin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen tekeytyä muutaman minuutin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Leivo taikinasta pitkä tanko ja paloittele se 12 osaan.

Pyöritä palat käsien välissä pyöreiksi pulliksi. Litistä pullat käsin litteiksi, halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi pizzapohjiksi.

Anna pizzapohjien kohota 30-40 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana pikkupizzojen täyte.

Sekoita kinkkusuikaleet, ananaspalat, puolet kirsikkatomaateista kuutioituna ja oregano keskenään.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Levitä kohonneille pizzapohjille tomaattikastiketta ja kastikkeen päälle täyteainekset. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Laita viimeiseksi kirsikkatomaatin puolikas pinnalle.

Paista pikkupizzoja uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Koristele pikkupizzat basilikalla ja tarjoa pizzat uunilämpiminä vihersalaatin kera.

Vinkit

Täytteeksi sopii myös ruskistettu jauheliha tai härkis.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

10 kommenttia

Jenni 28 helmikuun, 2020 - 12:26 pm

Näyttääpä hyvältä, ja kuulostaa helpolta 🙂 Nämä taitavatki päästä testiin heti viikonloppuna!

Vastaa
Himoleipuri 29 helmikuun, 2020 - 8:58 pm

Kiva kuulla, että tykkäät ohjeestani. Herkullista viikonloppua! 🙂

Vastaa
Ella 2 maaliskuun, 2020 - 10:46 pm

Näitä kokeilen kyllä. Tein ohjeellasi kinkkujuustosarvia ja saivat suuren suosion Kiitos hyvistä ja toimivista ohjeistasi.

Vastaa
Himoleipuri 4 maaliskuun, 2020 - 11:27 pm

Oi kiitos mukavasta palautteestasi.:) Hienoa, että olet kokeillut kinkkujuustosarvien ohjetta ja tykkäsit. Pikkupizzat ovat mielestäni myös tosi herkullisia, kannattaa kokeilla. Mukavaa kevään odotusta!

Vastaa
Kaisa 3 toukokuun, 2020 - 1:16 pm

Näitä tehtiin tänään meillä! Täytteenä Kinkku-salami-oliivi. Hyvä ohje, taikina helppoa käsitellä. Kiitos! ☺️

Vastaa
Himoleipuri 3 toukokuun, 2020 - 7:53 pm

Kiva kuulla, että olet testannut ohjetta ja todennut sen toimivaksi. 🙂 Tällä ohjella tulee kyllä herkkupizzoja. Oliivi oikein hyvä lisä täytteeseen.

Vastaa
Marjut 7 kesäkuun, 2020 - 5:57 am

Synttäritarjottavaksi mietin näitä, voisiko tehdä aikaisemmin pakkaseen valmiiksi vai miten tekisit? 🙂

Vastaa
Himoleipuri 8 kesäkuun, 2020 - 9:01 am

Hei! Pikkupizzat sopivat tosi hyvin synttäritarjottaviksi. Parhaita ne toki ovat uunituoreina, mutta voi myös tehdä valmiiksi pakkaseen. Pohjataikinassa on reilusti rasvaa, joten ne pysyvät mehevinä. Mukavia synttäreitä ja aurinkoista kesää! 🙂

Vastaa
Pirita 30 lokakuun, 2020 - 5:28 pm

Onko ohjeessa mittasuhteet pielessä? Noudatun ohjetta täsmälleen ja jouduin lisäämään noin 2 dl jauhoja enemmän, muuten taikina olisi ollut nestemäistä. Silti sain tehtyä vain 8 pikkupizzaa.

Vastaa
Himoleipuri 30 lokakuun, 2020 - 11:38 pm

Harmillista, ettet saanut pizzoja onnistumaan ohjeellani. Mitä jauhoseosta käytit? Jauhoseoksissa kun on eroja. Käyttämässäni Pirkan vaaleassa jauhoseoksessa on psylliumia, joka sitoo nestettä itseensä. Taikinan on hyvä antaa tekeytyä vähintään 5 minuuttia ennen leipomista. Tällöin psyllium ehtii kiinteyttämään taikinan. Taikina on myös tarkoituksella pehmeää, jotta pizzoista tulee kuohkeita. Varmuuden vuoksi kokeilin ohjettani tänä iltana. Ohje toimi hyvin. Laitoin pizzojen täytteeksi sinihomejuustoa ja ananasta, nam! Taikinasta tulee 12 kpl, kun pikkupizzojen halkaisija on 10 cm. Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää