Gluteenittomat kinkkumuffinit

Himoleipuri

Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset.

Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat perusraaka-aineista.

Leikkelekinkusta saa helposti ohuita paloja. Karpiksen voit korvata maustekurkulla tai jättää kokonaan pois.

Leivoin koemielessä muffinit kahteen kertaan, vertaillen paria eri jauhoseosta. Ensin kokeilin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella ja sen jälkeen toisen satsin Pirkan vaalealla jauhoseoksella. Molemmat toimivat yhtä hyvin.

Tällä ohjeella tulee 12 isoa muffinia muffinipellin koloihin tai isoihin Amerikan muffinivuokiin.

Ripottelin taikinan pinnalle juustoraasteen lisäksi kinkku- ja paprikapaloja.

Muffinit irtosivat hyvin voidelluista muffinipellin koloista. Leivoin toisen taikinan paperisiin muffinivuokiin. Valmiit muffinit tarttuivat lämpiminä vähän ikävästi paperiin, mutta kylminä irtosivat hyvin. Jos sinulla on muffinipelti, suosittelen käyttämään sitä. Pelti tuo muffineiden pohjaan ja reunoihin rapeaa pintaa.

Joulu lähestyy ja tuleva sunnuntai on 1. adventtisunnuntai. Moni leipoo pipareita. Niin minäkin. Mitäpä jos leipoisit myös näitä herkullisia gluteenittomia kinkkumuffineita suolaiseksi palaksi?

Iloisin leivontaterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteenittomat kinkkumuffinit

Himoleipuri Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset. Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat… Suolaiset gluteeniton, muffini, suolainen muffini, kinkku, kinkkumuffinit, pikkusuolainen European Tulosta
Serves: isoja 12 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 dl gluteenittomia pieniä kaurahiutaleita
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl pizzamaustetta
2 kananmunaa
3 dl maitoa
1 dl öljyä
100 g kinkkua suikaloituna
½ paprikaa
1 rkl hienonnettua kaprista tai maustekurkkua
2 dl juustoraastetta

Näin valmistat

Voitele muffinipellin kolot hyvin margariinilla. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Valmista muffinitaikina. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti ja lisää joukkoon maito ja öljy.

Kaada kuivien aineiden joukkoon muna-maito-öljyseos.

Lisää lopuksi suikaloitu kinkku, kuutioitu paprika ja hienonnettu kapris sekä puolet juustoraasteesta.

Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina lusikalla muffinipellin koloihin. Ripottele loput juustoraasteesta muffineiden pinnalle. Voit laittaa myös paprikakuutioita ja kinkkusuikaleita pinnalle. Näin saat värikkään lopputuloksen.

Paista muffineita 15-17 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Anna muffineiden jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne muffinipelliltä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

16 kommenttia

Tiina 10 huhtikuun, 2022 - 6:01 pm

Minun mielestä nämä olivat kuivia ja mauttomia muffinsseja ,tein juuri ohjeen mukaan. Taikina oli tosi tiivistä. Ei taida nämä mennä uusintaan minulla

Vastaa
Himoleipuri 13 huhtikuun, 2022 - 1:49 pm

Harmi, ettet tykännyt ohjeesta. Vaikea sanoa mistä johtuu, että muffineista tuli kuivia mauttomia. Itse olen saanut muffineista ,ukavan kuohkeita. Pitääpä kokeilla onnistuisiko muffinit vähemmällä jauhomäärällä.

Vastaa
Maiju 6 maaliskuun, 2022 - 12:01 am

Näistä tuli minulla ihan lättänöitä, eivätkä irtoa vuoasta kylmänä eikä kuumana! Kaurahiutaleita en käyttänyt, muuten tarkasti seurasin reseptiä, mutta jonkinlainen kirous taitaa olla gluteenittomien leipomusteni yllä.
Ulkomuoto muistuttaa lättyä, ei muffinssia todellakaan. 🙁

Vastaa
Himoleipuri 7 maaliskuun, 2022 - 1:24 pm

Voi harmi, ettet saanut muffineita onnistumaan. Nyt on vähän vaikea sanoa, mistä johtui. Käytithän jauhoseoksena Viljatuotteen tai Pirkan jauhoseosta? Jauhoseoksissa kun on eroja. Em. jauhoseoksissa on psylliumia, joka sitoo nestettä. Jos käytit sellaista jauhoseosta, jossa ei ole psylliumia, se voisi selittää lopputuloksen. Kaurahiutaleet myös sitovat nestettä turpoessaan. Joskus voi olla kyseessä myös huomaamaton raaka-aineiden mittausvirhe. Toivottavasti et lannistu vaan jatkat reseptien testaamista. Onnistut kyllä!

Vastaa
Ulla 24 marraskuun, 2021 - 6:59 pm

Hei,
pakko kommentoida, että ensimmäistä kertaa mulla onnistui gluteenittoman ja HYVÄN leivonta! Tein minimuffineita ja ne onnistuivat tosi hyvin ja olivat todella hyviä ja lisäksi söpöjä! 🙂

Vastaa
Himoleipuri 26 marraskuun, 2021 - 8:25 pm

Oi ihania terveisiä! Mukava kuulla, että olet kokenut maukkaita onnistumisen hetkiä. Mukavaa joulun odotusta!

Vastaa
Jauhis 18 lokakuun, 2021 - 8:14 am

Paprika jää monesti liian kovaksi jos sitä ei pehmeitä ensin pannulla. Kuinka pieneksi pitää paprika pilkkoa että se ehtii kypsyä ja mielellään ei häviä näkymättömiin (niin minulle on joskus käynyt)?

Vastaa
Himoleipuri 19 lokakuun, 2021 - 9:59 pm

Kun paprikan pilkkoo noin ½ cm:n kokoisiksi paloiksi, niin hyvin ehtii kypsymään. Työvaihekuvistani näkee aika hyvin koon.

Vastaa
Heidi 28 kesäkuun, 2021 - 7:41 pm

Tahtoisin testata näitä, mutta olen kauralle allerginen. Mikä tehtävä kaurahiutaleilla on taikinan suhteen? 🤔 Voinko korvata sen desillä jauhoja vai jätänkö vain pois?
Kiitos ohjeesta! ☺️

Vastaa
Himoleipuri 29 kesäkuun, 2021 - 8:53 am

Kaurahiutaleet tuovat rakenteeseen tekstuuria ja antavat makua. Voit korvata ne hirssi- tai tattarihiutaleilla. Pelkästä jauhoseostakin ne voi leipoa. Lisää tällöin jauhoseoksen määrää. Kiva kun haluat kokeilla ohjettani! 🙂

Vastaa
Kipa 28 huhtikuun, 2021 - 7:21 pm

Hyvä ja helppo resepti, kiitos! 🙂

Vastaa
Himoleipuri 29 huhtikuun, 2021 - 10:35 pm

Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit 🙂

Vastaa
Tiina 28 huhtikuun, 2021 - 6:23 pm

Mitenhän näistä tekisi munattomia?

Vastaa
Himoleipuri 30 huhtikuun, 2021 - 7:13 pm

Nyt on osaa heti sanoa. Vaati vähän ohjeen muokkausta ja testausta, jotta kuohkeus säilyy. Jos ehdin, kokeilen lähiviikkoina munattoman suolaisen muffinin leipomista. Saas nähdä kuinka käy…

Vastaa
Nila /Lappalainen etelässä blogi 26 marraskuun, 2020 - 4:14 pm

Nämä menee kokeiluun olenko jo kertonut että tein gluteenittomia juustotankoja ja hyviä olivat, pääsevät jatkoon.

Vastaa
Himoleipuri 26 marraskuun, 2020 - 7:50 pm

Kiva kun innostuit muffineiden ohjeesta. Juu, oli aiemmin puhetta että leivoit juustotankoja ja tykästyit. Ihanaa kun jaksat testata ohjeitani. Se antaa minullekin puhtia leivontaan. Kiitos! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää