Gluteenittomat kinkkumuffinit

Himoleipuri

Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset.

Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat perusraaka-aineista.

Leikkelekinkusta saa helposti ohuita paloja. Karpiksen voit korvata maustekurkulla tai jättää kokonaan pois.

Leivoin koemielessä muffinit kahteen kertaan, vertaillen paria eri jauhoseosta. Ensin kokeilin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella ja sen jälkeen toisen satsin Pirkan vaalealla jauhoseoksella. Molemmat toimivat yhtä hyvin.

Tällä ohjeella tulee 12 isoa muffinia muffinipellin koloihin tai isoihin Amerikan muffinivuokiin.

Ripottelin taikinan pinnalle juustoraasteen lisäksi kinkku- ja paprikapaloja.

Muffinit irtosivat hyvin voidelluista muffinipellin koloista. Leivoin toisen taikinan paperisiin muffinivuokiin. Valmiit muffinit tarttuivat lämpiminä vähän ikävästi paperiin, mutta kylminä irtosivat hyvin. Jos sinulla on muffinipelti, suosittelen käyttämään sitä. Pelti tuo muffineiden pohjaan ja reunoihin rapeaa pintaa.

Joulu lähestyy ja tuleva sunnuntai on 1. adventtisunnuntai. Moni leipoo pipareita. Niin minäkin. Mitäpä jos leipoisit myös näitä herkullisia gluteenittomia kinkkumuffineita suolaiseksi palaksi?

Iloisin leivontaterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteenittomat kinkkumuffinit

Himoleipuri Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset. Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat… Suolaiset gluteeniton, muffini, suolainen muffini, kinkku, kinkkumuffinit, pikkusuolainen European Tulosta
Serves: isoja 12 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 dl gluteenittomia pieniä kaurahiutaleita
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl pizzamaustetta
2 kananmunaa
3 dl maitoa
1 dl öljyä
100 g kinkkua suikaloituna
½ paprikaa
1 rkl hienonnettua kaprista tai maustekurkkua
2 dl juustoraastetta

Näin valmistat

Voitele muffinipellin kolot hyvin margariinilla. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Valmista muffinitaikina. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti ja lisää joukkoon maito ja öljy.

Kaada kuivien aineiden joukkoon muna-maito-öljyseos.

Lisää lopuksi suikaloitu kinkku, kuutioitu paprika ja hienonnettu kapris sekä puolet juustoraasteesta.

Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina lusikalla muffinipellin koloihin. Ripottele loput juustoraasteesta muffineiden pinnalle. Voit laittaa myös paprikakuutioita ja kinkkusuikaleita pinnalle. Näin saat värikkään lopputuloksen.

Paista muffineita 15-17 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Anna muffineiden jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne muffinipelliltä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Nila /Lappalainen etelässä blogi 26 marraskuun, 2020 - 4:14 pm

Nämä menee kokeiluun olenko jo kertonut että tein gluteenittomia juustotankoja ja hyviä olivat, pääsevät jatkoon.

Vastaa
Himoleipuri 26 marraskuun, 2020 - 7:50 pm

Kiva kun innostuit muffineiden ohjeesta. Juu, oli aiemmin puhetta että leivoit juustotankoja ja tykästyit. Ihanaa kun jaksat testata ohjeitani. Se antaa minullekin puhtia leivontaan. Kiitos! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää