Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset.
Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat perusraaka-aineista.
Leivoin koemielessä muffinit kahteen kertaan, vertaillen paria eri jauhoseosta. Ensin kokeilin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella ja sen jälkeen toisen satsin Pirkan vaalealla jauhoseoksella. Molemmat toimivat yhtä hyvin.
Tällä ohjeella tulee 12 isoa muffinia muffinipellin koloihin tai isoihin Amerikan muffinivuokiin.
Muffinit irtosivat hyvin voidelluista muffinipellin koloista. Leivoin toisen taikinan paperisiin muffinivuokiin. Valmiit muffinit tarttuivat lämpiminä vähän ikävästi paperiin, mutta kylminä irtosivat hyvin. Jos sinulla on muffinipelti, suosittelen käyttämään sitä. Pelti tuo muffineiden pohjaan ja reunoihin rapeaa pintaa.
Joulu lähestyy ja tuleva sunnuntai on 1. adventtisunnuntai. Moni leipoo pipareita. Niin minäkin. Mitäpä jos leipoisit myös näitä herkullisia gluteenittomia kinkkumuffineita suolaiseksi palaksi?
Raaka-aineet
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 dl gluteenittomia pieniä kaurahiutaleita
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl pizzamaustetta
2 kananmunaa
3 dl maitoa
1 dl öljyä
100 g kinkkua suikaloituna
½ paprikaa
1 rkl hienonnettua kaprista tai maustekurkkua
2 dl juustoraastetta
Näin valmistat
Voitele muffinipellin kolot hyvin margariinilla. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Valmista muffinitaikina. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään.
Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti ja lisää joukkoon maito ja öljy.
Kaada kuivien aineiden joukkoon muna-maito-öljyseos.
Lisää lopuksi suikaloitu kinkku, kuutioitu paprika ja hienonnettu kapris sekä puolet juustoraasteesta.
Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina lusikalla muffinipellin koloihin. Ripottele loput juustoraasteesta muffineiden pinnalle. Voit laittaa myös paprikakuutioita ja kinkkusuikaleita pinnalle. Näin saat värikkään lopputuloksen.
Paista muffineita 15-17 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Anna muffineiden jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne muffinipelliltä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
34 kommenttia
Onnistuu varmaankin laktoosittoman maidon kanssa hyvin
Onnistuu hyvin. Itse leivon aina laktoosittomista tuotteista, vaikka en sitä erikseen resepteissä mainitse.
Onnistuuko munattomana?
Valitettavasti en ole kokeillut. En uskalla luvata. Olisi kiva kuulla, jos joku on kokeillut tai tuunannut ohjeen munattomaksi.
Todella hyvä ohje, kiitos! Tehtiin esiteinimme kanssa Virtasalmen jauhoilla satsi ja onnistuivat erinomaisesti. Ihanan kuohkea koostumus, helpot tehdä ja maistuvia. Meni suosikkiresepteihin että heilahti!
Kiitos paljon ihanasta palautteestasi! Hienoa, että myös nuoriso oli mukana leipomassa 🙂
Hei,
Mitenköhän nämä kestäisi pakastamista? ? Juhliin pitäisi keksiä jotain gluteenitonta ja suolaista, mutta ei ole aikaa tehdä juhlien sarastuksessa.
Voi pakastaa. Ennen juhlia kannattaa lämmittää uunissa.
Teen näin ?? kiitos nopeasta vastauksesta ?
Mihin asteeseen uuniin lämpenemään ennen tarjoilua? Pakastan ne ensin ja sulatettuna siis uuniin? Onko 1 kpl per vieras sopiva määrä? Voiko tehdä paperivuokiin ja ohjeestako tulee 12 kpl?
Kiva kuulla, että olet leipomassa kinkkumuffineita. Ohjeesta tulee 12 isoa muffinia. Suosittelen käyttämään muffineihin metallista tai silikonista muffinipeltiä. Taikina tarttuu kiinni paperivuokiin. Jos paistat isoissa paperivuoissa (Amerikan muffinivuoat), anna muffineiden jäähtyä ennen niiden irrottamista paperivuoista. Jäähtyneinä muffinit irtoavat parhaiten. Muffineiden menekki riippuu siitä, mitä muuta on tarjolla. Mukavaa loppuvuotta ja vuodenvaihdetta!
Todella hyvää tuli maidottomanakin! Kohosikin hienosti. Kiitos hyvästä reseptistä ?
Kiitos ? Kiva kun tykkäsit ohjeestani ja ohje toimi maidottomana.
Hyviä ovat. Korvasin pienet kaurahiutaleet isoilla, kun ei ollut pieniä kotona. Ja pitsamausteen korvasin Välimeren yrtit -mausteseoksella. Ja hyvin nousivat ja olivat ilmavia ja hyvänmakuisia.
Kiva kuulla, että tuli hyviä muffineita. Kiitos!
Minun mielestä nämä olivat kuivia ja mauttomia muffinsseja ,tein juuri ohjeen mukaan. Taikina oli tosi tiivistä. Ei taida nämä mennä uusintaan minulla
Harmi, ettet tykännyt ohjeesta. Vaikea sanoa mistä johtuu, että muffineista tuli kuivia mauttomia. Itse olen saanut muffineista ,ukavan kuohkeita. Pitääpä kokeilla onnistuisiko muffinit vähemmällä jauhomäärällä.
Näistä tuli minulla ihan lättänöitä, eivätkä irtoa vuoasta kylmänä eikä kuumana! Kaurahiutaleita en käyttänyt, muuten tarkasti seurasin reseptiä, mutta jonkinlainen kirous taitaa olla gluteenittomien leipomusteni yllä.
Ulkomuoto muistuttaa lättyä, ei muffinssia todellakaan. 🙁
Voi harmi, ettet saanut muffineita onnistumaan. Nyt on vähän vaikea sanoa, mistä johtui. Käytithän jauhoseoksena Viljatuotteen tai Pirkan jauhoseosta? Jauhoseoksissa kun on eroja. Em. jauhoseoksissa on psylliumia, joka sitoo nestettä. Jos käytit sellaista jauhoseosta, jossa ei ole psylliumia, se voisi selittää lopputuloksen. Kaurahiutaleet myös sitovat nestettä turpoessaan. Joskus voi olla kyseessä myös huomaamaton raaka-aineiden mittausvirhe. Toivottavasti et lannistu vaan jatkat reseptien testaamista. Onnistut kyllä!
Hei,
pakko kommentoida, että ensimmäistä kertaa mulla onnistui gluteenittoman ja HYVÄN leivonta! Tein minimuffineita ja ne onnistuivat tosi hyvin ja olivat todella hyviä ja lisäksi söpöjä! 🙂
Oi ihania terveisiä! Mukava kuulla, että olet kokenut maukkaita onnistumisen hetkiä. Mukavaa joulun odotusta!
Paprika jää monesti liian kovaksi jos sitä ei pehmeitä ensin pannulla. Kuinka pieneksi pitää paprika pilkkoa että se ehtii kypsyä ja mielellään ei häviä näkymättömiin (niin minulle on joskus käynyt)?
Kun paprikan pilkkoo noin ½ cm:n kokoisiksi paloiksi, niin hyvin ehtii kypsymään. Työvaihekuvistani näkee aika hyvin koon.
Kiitos ohjeesta. Kokeiluun menee, näyttävät niin hyviltä.
Tahtoisin testata näitä, mutta olen kauralle allerginen. Mikä tehtävä kaurahiutaleilla on taikinan suhteen? ? Voinko korvata sen desillä jauhoja vai jätänkö vain pois?
Kiitos ohjeesta! ☺️
Kaurahiutaleet tuovat rakenteeseen tekstuuria ja antavat makua. Voit korvata ne hirssi- tai tattarihiutaleilla. Pelkästä jauhoseostakin ne voi leipoa. Lisää tällöin jauhoseoksen määrää. Kiva kun haluat kokeilla ohjettani! 🙂
Hyvä ja helppo resepti, kiitos! 🙂
Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit 🙂
Mitenhän näistä tekisi munattomia?
Nyt on osaa heti sanoa. Vaati vähän ohjeen muokkausta ja testausta, jotta kuohkeus säilyy. Jos ehdin, kokeilen lähiviikkoina munattoman suolaisen muffinin leipomista. Saas nähdä kuinka käy…
Hei, oletko ehtinyt testata munattomana näitä? Maidon voinee korvata kauramaidolla ja juustoraasteen maidottomalla vastaavalla.
Hei! Taisin luvata aikanaan testata munattomana. Olen kuitenkin unohtanut asian, pahoittelen. Tulee innostuttua uusista resepteistä. Ihan oikein ehdotit korvaamista. Nyt en äkkiseltään osaa sanoa, mitä kananmunan tilalle tulisi laittaa. Jos kokeilet tuunata reseptiä, kertoisitko miten onnistui?
Nämä menee kokeiluun olenko jo kertonut että tein gluteenittomia juustotankoja ja hyviä olivat, pääsevät jatkoon.
Kiva kun innostuit muffineiden ohjeesta. Juu, oli aiemmin puhetta että leivoit juustotankoja ja tykästyit. Ihanaa kun jaksat testata ohjeitani. Se antaa minullekin puhtia leivontaan. Kiitos! 🙂