Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset.

Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat perusraaka-aineista.

Leivoin koemielessä muffinit kahteen kertaan, vertaillen paria eri jauhoseosta. Ensin kokeilin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella ja sen jälkeen toisen satsin Pirkan vaalealla jauhoseoksella. Molemmat toimivat yhtä hyvin.
Tällä ohjeella tulee 12 isoa muffinia muffinipellin koloihin tai isoihin Amerikan muffinivuokiin.

Muffinit irtosivat hyvin voidelluista muffinipellin koloista. Leivoin toisen taikinan paperisiin muffinivuokiin. Valmiit muffinit tarttuivat lämpiminä vähän ikävästi paperiin, mutta kylminä irtosivat hyvin. Jos sinulla on muffinipelti, suosittelen käyttämään sitä. Pelti tuo muffineiden pohjaan ja reunoihin rapeaa pintaa.

Joulu lähestyy ja tuleva sunnuntai on 1. adventtisunnuntai. Moni leipoo pipareita. Niin minäkin. Mitäpä jos leipoisit myös näitä herkullisia gluteenittomia kinkkumuffineita suolaiseksi palaksi?

Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 dl gluteenittomia pieniä kaurahiutaleita
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl pizzamaustetta
2 kananmunaa
3 dl maitoa
1 dl öljyä
100 g kinkkua suikaloituna
½ paprikaa
1 rkl hienonnettua kaprista tai maustekurkkua
2 dl juustoraastetta
Näin valmistat
Voitele muffinipellin kolot hyvin margariinilla. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Valmista muffinitaikina. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään.
Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti ja lisää joukkoon maito ja öljy.
Kaada kuivien aineiden joukkoon muna-maito-öljyseos.
Lisää lopuksi suikaloitu kinkku, kuutioitu paprika ja hienonnettu kapris sekä puolet juustoraasteesta.
Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina lusikalla muffinipellin koloihin. Ripottele loput juustoraasteesta muffineiden pinnalle. Voit laittaa myös paprikakuutioita ja kinkkusuikaleita pinnalle. Näin saat värikkään lopputuloksen.
Paista muffineita 15-17 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Anna muffineiden jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne muffinipelliltä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
16 kommenttia
Minun mielestä nämä olivat kuivia ja mauttomia muffinsseja ,tein juuri ohjeen mukaan. Taikina oli tosi tiivistä. Ei taida nämä mennä uusintaan minulla
Harmi, ettet tykännyt ohjeesta. Vaikea sanoa mistä johtuu, että muffineista tuli kuivia mauttomia. Itse olen saanut muffineista ,ukavan kuohkeita. Pitääpä kokeilla onnistuisiko muffinit vähemmällä jauhomäärällä.
Näistä tuli minulla ihan lättänöitä, eivätkä irtoa vuoasta kylmänä eikä kuumana! Kaurahiutaleita en käyttänyt, muuten tarkasti seurasin reseptiä, mutta jonkinlainen kirous taitaa olla gluteenittomien leipomusteni yllä.
Ulkomuoto muistuttaa lättyä, ei muffinssia todellakaan. 🙁
Voi harmi, ettet saanut muffineita onnistumaan. Nyt on vähän vaikea sanoa, mistä johtui. Käytithän jauhoseoksena Viljatuotteen tai Pirkan jauhoseosta? Jauhoseoksissa kun on eroja. Em. jauhoseoksissa on psylliumia, joka sitoo nestettä. Jos käytit sellaista jauhoseosta, jossa ei ole psylliumia, se voisi selittää lopputuloksen. Kaurahiutaleet myös sitovat nestettä turpoessaan. Joskus voi olla kyseessä myös huomaamaton raaka-aineiden mittausvirhe. Toivottavasti et lannistu vaan jatkat reseptien testaamista. Onnistut kyllä!
Hei,
pakko kommentoida, että ensimmäistä kertaa mulla onnistui gluteenittoman ja HYVÄN leivonta! Tein minimuffineita ja ne onnistuivat tosi hyvin ja olivat todella hyviä ja lisäksi söpöjä! 🙂
Oi ihania terveisiä! Mukava kuulla, että olet kokenut maukkaita onnistumisen hetkiä. Mukavaa joulun odotusta!
Paprika jää monesti liian kovaksi jos sitä ei pehmeitä ensin pannulla. Kuinka pieneksi pitää paprika pilkkoa että se ehtii kypsyä ja mielellään ei häviä näkymättömiin (niin minulle on joskus käynyt)?
Kun paprikan pilkkoo noin ½ cm:n kokoisiksi paloiksi, niin hyvin ehtii kypsymään. Työvaihekuvistani näkee aika hyvin koon.
Tahtoisin testata näitä, mutta olen kauralle allerginen. Mikä tehtävä kaurahiutaleilla on taikinan suhteen? 🤔 Voinko korvata sen desillä jauhoja vai jätänkö vain pois?
Kiitos ohjeesta! ☺️
Kaurahiutaleet tuovat rakenteeseen tekstuuria ja antavat makua. Voit korvata ne hirssi- tai tattarihiutaleilla. Pelkästä jauhoseostakin ne voi leipoa. Lisää tällöin jauhoseoksen määrää. Kiva kun haluat kokeilla ohjettani! 🙂
Hyvä ja helppo resepti, kiitos! 🙂
Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit 🙂
Mitenhän näistä tekisi munattomia?
Nyt on osaa heti sanoa. Vaati vähän ohjeen muokkausta ja testausta, jotta kuohkeus säilyy. Jos ehdin, kokeilen lähiviikkoina munattoman suolaisen muffinin leipomista. Saas nähdä kuinka käy…
Nämä menee kokeiluun olenko jo kertonut että tein gluteenittomia juustotankoja ja hyviä olivat, pääsevät jatkoon.
Kiva kun innostuit muffineiden ohjeesta. Juu, oli aiemmin puhetta että leivoit juustotankoja ja tykästyit. Ihanaa kun jaksat testata ohjeitani. Se antaa minullekin puhtia leivontaan. Kiitos! 🙂