Gluteenittomat kinkkumuffinit

Himoleipuri

Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit sopivat myös vierastarjottavaksi. Monille pikkusuolainen maistuu jopa paremmin kuin makeat leivonnaiset.

Gluteenittomat kinkkumuffinit valmistuvat perusraaka-aineista.

Leikkelekinkusta saa helposti ohuita paloja. Karpiksen voit korvata maustekurkulla tai jättää kokonaan pois.

Leivoin koemielessä muffinit kahteen kertaan, vertaillen paria eri jauhoseosta. Ensin kokeilin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella ja sen jälkeen toisen satsin Pirkan vaalealla jauhoseoksella. Molemmat toimivat yhtä hyvin.

Tällä ohjeella tulee 12 isoa muffinia muffinipellin koloihin tai isoihin Amerikan muffinivuokiin.

Ripottelin taikinan pinnalle juustoraasteen lisäksi kinkku- ja paprikapaloja.

Muffinit irtosivat hyvin voidelluista muffinipellin koloista. Leivoin toisen taikinan paperisiin muffinivuokiin. Valmiit muffinit tarttuivat lämpiminä vähän ikävästi paperiin, mutta kylminä irtosivat hyvin. Jos sinulla on muffinipelti, suosittelen käyttämään sitä. Pelti tuo muffineiden pohjaan ja reunoihin rapeaa pintaa.

Joulu lähestyy ja tuleva sunnuntai on 1. adventtisunnuntai. Moni leipoo pipareita. Niin minäkin. Mitäpä jos leipoisit myös näitä herkullisia gluteenittomia kinkkumuffineita suolaiseksi palaksi?

Iloisin leivontaterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteenittomat kinkkumuffinit

Himoleipuri Kinkkumuffinit ovat helppoja ja nopeita valmistaa väli- tai iltapalaksi. Niiden leipominen onnistuu myös perheen pienimmiltä. Muffinsit… Suolaiset gluteeniton, muffini, suolainen muffini, kinkku, kinkkumuffinit, pikkusuolainen European Tulosta
Serves: isoja 12 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 dl gluteenittomia pieniä kaurahiutaleita
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl pizzamaustetta
2 kananmunaa
3 dl maitoa
1 dl öljyä
100 g kinkkua suikaloituna
½ paprikaa
1 rkl hienonnettua kaprista tai maustekurkkua
2 dl juustoraastetta

Näin valmistat

Voitele muffinipellin kolot hyvin margariinilla. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Valmista muffinitaikina. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti ja lisää joukkoon maito ja öljy.

Kaada kuivien aineiden joukkoon muna-maito-öljyseos.

Lisää lopuksi suikaloitu kinkku, kuutioitu paprika ja hienonnettu kapris sekä puolet juustoraasteesta.

Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina lusikalla muffinipellin koloihin. Ripottele loput juustoraasteesta muffineiden pinnalle. Voit laittaa myös paprikakuutioita ja kinkkusuikaleita pinnalle. Näin saat värikkään lopputuloksen.

Paista muffineita 15-17 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Anna muffineiden jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne muffinipelliltä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

28 kommenttia

Laura 18.9.2023 - 12:31

Hei,
Mitenköhän nämä kestäisi pakastamista? ? Juhliin pitäisi keksiä jotain gluteenitonta ja suolaista, mutta ei ole aikaa tehdä juhlien sarastuksessa.

Vastaa
Himoleipuri 18.9.2023 - 21:50

Voi pakastaa. Ennen juhlia kannattaa lämmittää uunissa.

Vastaa
Laura 18.9.2023 - 22:23

Teen näin ?? kiitos nopeasta vastauksesta ?

Vastaa
Mira 27.12.2023 - 23:31

Mihin asteeseen uuniin lämpenemään ennen tarjoilua? Pakastan ne ensin ja sulatettuna siis uuniin? Onko 1 kpl per vieras sopiva määrä? Voiko tehdä paperivuokiin ja ohjeestako tulee 12 kpl?

Vastaa
Himoleipuri 29.12.2023 - 15:34

Kiva kuulla, että olet leipomassa kinkkumuffineita. Ohjeesta tulee 12 isoa muffinia. Suosittelen käyttämään muffineihin metallista tai silikonista muffinipeltiä. Taikina tarttuu kiinni paperivuokiin. Jos paistat isoissa paperivuoissa (Amerikan muffinivuoat), anna muffineiden jäähtyä ennen niiden irrottamista paperivuoista. Jäähtyneinä muffinit irtoavat parhaiten. Muffineiden menekki riippuu siitä, mitä muuta on tarjolla. Mukavaa loppuvuotta ja vuodenvaihdetta!

Vastaa
Tuula Marttila 22.6.2023 - 12:53

Todella hyvää tuli maidottomanakin! Kohosikin hienosti. Kiitos hyvästä reseptistä ?

Vastaa
Himoleipuri 29.6.2023 - 21:54

Kiitos ? Kiva kun tykkäsit ohjeestani ja ohje toimi maidottomana.

Vastaa
Jaana 20.6.2022 - 20:04

Hyviä ovat. Korvasin pienet kaurahiutaleet isoilla, kun ei ollut pieniä kotona. Ja pitsamausteen korvasin Välimeren yrtit -mausteseoksella. Ja hyvin nousivat ja olivat ilmavia ja hyvänmakuisia.

Vastaa
Himoleipuri 20.6.2022 - 22:53

Kiva kuulla, että tuli hyviä muffineita. Kiitos!

Vastaa
Tiina 10.4.2022 - 18:01

Minun mielestä nämä olivat kuivia ja mauttomia muffinsseja ,tein juuri ohjeen mukaan. Taikina oli tosi tiivistä. Ei taida nämä mennä uusintaan minulla

Vastaa
Himoleipuri 13.4.2022 - 13:49

Harmi, ettet tykännyt ohjeesta. Vaikea sanoa mistä johtuu, että muffineista tuli kuivia mauttomia. Itse olen saanut muffineista ,ukavan kuohkeita. Pitääpä kokeilla onnistuisiko muffinit vähemmällä jauhomäärällä.

Vastaa
Maiju 6.3.2022 - 0:01

Näistä tuli minulla ihan lättänöitä, eivätkä irtoa vuoasta kylmänä eikä kuumana! Kaurahiutaleita en käyttänyt, muuten tarkasti seurasin reseptiä, mutta jonkinlainen kirous taitaa olla gluteenittomien leipomusteni yllä.
Ulkomuoto muistuttaa lättyä, ei muffinssia todellakaan. 🙁

Vastaa
Himoleipuri 7.3.2022 - 13:24

Voi harmi, ettet saanut muffineita onnistumaan. Nyt on vähän vaikea sanoa, mistä johtui. Käytithän jauhoseoksena Viljatuotteen tai Pirkan jauhoseosta? Jauhoseoksissa kun on eroja. Em. jauhoseoksissa on psylliumia, joka sitoo nestettä. Jos käytit sellaista jauhoseosta, jossa ei ole psylliumia, se voisi selittää lopputuloksen. Kaurahiutaleet myös sitovat nestettä turpoessaan. Joskus voi olla kyseessä myös huomaamaton raaka-aineiden mittausvirhe. Toivottavasti et lannistu vaan jatkat reseptien testaamista. Onnistut kyllä!

Vastaa
Ulla 24.11.2021 - 18:59

Hei,
pakko kommentoida, että ensimmäistä kertaa mulla onnistui gluteenittoman ja HYVÄN leivonta! Tein minimuffineita ja ne onnistuivat tosi hyvin ja olivat todella hyviä ja lisäksi söpöjä! 🙂

Vastaa
Himoleipuri 26.11.2021 - 20:25

Oi ihania terveisiä! Mukava kuulla, että olet kokenut maukkaita onnistumisen hetkiä. Mukavaa joulun odotusta!

Vastaa
Jauhis 18.10.2021 - 8:14

Paprika jää monesti liian kovaksi jos sitä ei pehmeitä ensin pannulla. Kuinka pieneksi pitää paprika pilkkoa että se ehtii kypsyä ja mielellään ei häviä näkymättömiin (niin minulle on joskus käynyt)?

Vastaa
Himoleipuri 19.10.2021 - 21:59

Kun paprikan pilkkoo noin ½ cm:n kokoisiksi paloiksi, niin hyvin ehtii kypsymään. Työvaihekuvistani näkee aika hyvin koon.

Vastaa
Orvokki 18.6.2023 - 16:23

Kiitos ohjeesta. Kokeiluun menee, näyttävät niin hyviltä.

Vastaa
Heidi 28.6.2021 - 19:41

Tahtoisin testata näitä, mutta olen kauralle allerginen. Mikä tehtävä kaurahiutaleilla on taikinan suhteen? ? Voinko korvata sen desillä jauhoja vai jätänkö vain pois?
Kiitos ohjeesta! ☺️

Vastaa
Himoleipuri 29.6.2021 - 8:53

Kaurahiutaleet tuovat rakenteeseen tekstuuria ja antavat makua. Voit korvata ne hirssi- tai tattarihiutaleilla. Pelkästä jauhoseostakin ne voi leipoa. Lisää tällöin jauhoseoksen määrää. Kiva kun haluat kokeilla ohjettani! 🙂

Vastaa
Kipa 28.4.2021 - 19:21

Hyvä ja helppo resepti, kiitos! 🙂

Vastaa
Himoleipuri 29.4.2021 - 22:35

Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit 🙂

Vastaa
Tiina 28.4.2021 - 18:23

Mitenhän näistä tekisi munattomia?

Vastaa
Himoleipuri 30.4.2021 - 19:13

Nyt on osaa heti sanoa. Vaati vähän ohjeen muokkausta ja testausta, jotta kuohkeus säilyy. Jos ehdin, kokeilen lähiviikkoina munattoman suolaisen muffinin leipomista. Saas nähdä kuinka käy…

Vastaa
Erica 16.10.2023 - 17:07

Hei, oletko ehtinyt testata munattomana näitä? Maidon voinee korvata kauramaidolla ja juustoraasteen maidottomalla vastaavalla.

Vastaa
Himoleipuri 17.10.2023 - 20:16

Hei! Taisin luvata aikanaan testata munattomana. Olen kuitenkin unohtanut asian, pahoittelen. Tulee innostuttua uusista resepteistä. Ihan oikein ehdotit korvaamista. Nyt en äkkiseltään osaa sanoa, mitä kananmunan tilalle tulisi laittaa. Jos kokeilet tuunata reseptiä, kertoisitko miten onnistui?

Vastaa
Nila /Lappalainen etelässä blogi 26.11.2020 - 16:14

Nämä menee kokeiluun olenko jo kertonut että tein gluteenittomia juustotankoja ja hyviä olivat, pääsevät jatkoon.

Vastaa
Himoleipuri 26.11.2020 - 19:50

Kiva kun innostuit muffineiden ohjeesta. Juu, oli aiemmin puhetta että leivoit juustotankoja ja tykästyit. Ihanaa kun jaksat testata ohjeitani. Se antaa minullekin puhtia leivontaan. Kiitos! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää