Tiistaina leivoin kaksi gluteenitonta unelmakääretorttua Marjasta on moneksi -iltaan. Kääretorttu nautittiin mustaherukkakompotin kanssa ja laitoin kompottia myös täytteen päälle. Olipa herkullista. Marjaillassa oli maistiaisina myös tyrni-inkiväärismoothieta, punaherukkatuoremehua ja puolukkamajoneesia. Nam! Kaikki tehty marttojen takuuvarmoilla ohjeilla.

Leipoessani gluteenittomia unelmakääretorttuja huomasin, että blogistani puuttuu unelmakääretortun ohje. Yllättävää. Eiku tuumasta toimeen. Uutta kääretorttua leipomaan ja kuvaamaan. Gluteenitonta kääretorttua varten ei tarvitse hankkia erikoisjauhoja vaan kääretorttu syntyy vallan mainiosti perunajauhoista.

Kääretorttutaikinaa valmistettaessa on tärkeää vaahdottaa munat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään kulhossa ja lisätään pienissä erissä siivilöiden muna-sokerivaahtoon nuolijalla kevyesti käännellen.

Unelmakääretortun täytteeksi tulee voikreemi, jota kevensin tuorejuustolla. Lisäsin täytteeseen myös hiven appelsiinimehua raikastamaan täytettä. Täytteen päälle laitoin ohuina raitoina mustaherukkakompottia, jota keitin kääretortun kanssa tarjottavaksi. Mustaherukkakompotin voit myös jättää pois. Se ei kuulu perinteiseen unelmakääretorttuun.

Unelmakääretorttu on klassikkoleivonnainen, eikä ihme. Voikreemi tekee kääretortusta mehevän ja suussa sulavan. Unelmakääretorttu myös säilyy maukkaana useamman päivän. Jos haluat oikein superherkullisen, tuplaa täytteen määrä tai tee se ainakin puolitoistakertaisena.

t. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Voikreemi
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl tomusokeria
1 rasia (=175–200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl appelsiininmehua
(½-1 dl mustaherukkakompottia)
Mustaherukkakompotti
500 g (= noin 8 dl) mustaherukoita
1 dl sokeria
1 (luomu)appelsiinin kuori
Näin valmistat
Valmista ensin mustaherukkakompotti, jos käytät sitä kääretortun täytteenä. Mittaa mustaherukat ja sokeri kattilaan. Pese appelsiini ja raasta kuori kattilaan. Kiehauta seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia tai kunnes kompotti hieman saostuu. Jäähdytä.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja päällystä uunipelti leivinpaperilla.
Valmista kääretorttupohja. Sekoita perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen, esimerkiksi nuolijalla.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi levyksi. Paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
Kumoa valmis torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Irrota varovasti pohjan leivinpaperi. Peitä levy kevyellä liinalla. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
Valmista voikreemi. Notkista pehmeä voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri, tuorejuusto ja appelsiinimehu.
Levitä voikreemi jäähtyneelle kääretorttulevylle. Jos käytät herukkakompottia täytteessä, valuta noin 1 dl raidoiksi kreemin päälle.
Kääri levy leivinpaperin avulla tiukahkolle rullalle. Jätä leivinpaperin kääretortun ympärille ja siirrä kääretorttu jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi tai yön yli.
Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja tarjoa mustaherukkakompotin kanssa.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
3 kommenttia
Hei. Tehdäänkö puolukkkompotti samalla lailla kuin mustavionimarja komposti .Kiitos
Kiitos ohjeesta! Mietin kävisikö puolukka makuraidoiksi torttuun?
Ole hyvä 🙂 Puolukka sopii oikein hyvin mustaherukan tilalle. Molemmat ihanan hapokkaita marjoja. Antavat sopivasti potkua kääretortulle.