Gluteeniton lämmin voileipäkakku

Himoleipuri

Eilen oli loistava ulkoilusää. Kävin mieheni kanssa kolmen tunnin patikointiretkellä Lapakiston ulkoilualueella. Kohteena oli tällä kertaa Kinnankoski, joka on ainutlaatuisen kaunis koskimainen metsäpuro. Salpausselän maisemissa on paljon loistavia ulkoilukohteita, jotka ovat vain parikymmenen minuutin ajomatkan päässä Lahden keskustasta. Kyllä meidän passaa.

Ulkoilupäivän jälkeen valmistimme lämpimän gluteenittoman voileipäkakun, joka oli mahottoman hyvvee. Kuten mieheni sanoi. Voileipäkakun täytteeksi voi laittaa melkein mitä vaan mielikuvitus keksii. Meillä lämmin gluteeniton voileipäkakku sai kinkku-sienitäytteen, koska itsekerättyjä sieniä löytyy vielä mukavasti pakkasesta. Mies freesasi sipulit ja sienet, minä valmistin tomaattikastikkeen.

Näistä raaka-aineista syntyi meidän lämmin voileipäkakku.

Gluteenittomat leipäviipaleet aseteltiin tiiviisti vierekkäin. Leipäviipaleiden päälle lusikoitiin ensin tomaattikastiketta, jonka päälle laitettiin sieni-sipuliseosta ja kinkkusuikaleita. Täytteiden päälle Koskenlaskija-sulatejuustoa ja cheddarjuustoraastetta. Sitten taasen seuraava kerros leipäviipaleita, tomaattikastikketta jne. Ohjeesta tulee kolmekerroksinen voileipäkakku. Meidän pienelle joukkueelle riitti kaksikerroksinen kakku.

Voileipäkakun päälle laitoimme kirsikkatomaatteja. Valmistimme voileipäkakun uunivuoassa, joka vuorattiin leivinpaperilla. Leivinpaperi helpottaa voileipäkakun siirtämistä paiston jälkeen ja vuoan pesua.

Ulkoa tulvahti ihana sininen valo kun kuvasin tätä työvaihetta. Onneksi sain sen vangittua tähän kuvaan.

Oi miten herkullinen tuoksu valtasi keittiön, kun voileipäkakku otettiin uunista.

Nälkä kurni jo vatsassa, mutta heti ei saanut syödä. Voileipäkakku piti tietysti ensin kuvata blogia varten. Ja annospalaahan ei voinut leikata ennen kuin voileipäkakku oli vähän vetäytynyt. Moni sanoo, että miehelläni on hyvät oltavat, kun leivoin niin ihania piirakoita. Täytyy myöntää, että aika harvoin hän pääsee maistamaan leivonnaisiani lämpiminä. Tätäkin voileipäkakkua maisteltiin vasta saunan jälkeen.

Aurinkoista viikon alkua!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton lämmin voileipäkakku

Himoleipuri Eilen oli loistava ulkoilusää. Kävin mieheni kanssa kolmen tunnin patikointiretkellä Lapakiston ulkoilualueella. Kohteena oli tällä kertaa Kinnankoski, joka on ainutlaatuisen kaunis koskimainen metsäpuro. Salpausselän maisemissa on paljon loistavia ulkoilukohteita, jotka… Suolaiset gluteeniton, voileipä, voileipäkakku, lämmin voileipäkakku, kinkkuvoileipäkakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

18 viipaletta gluteenitonta leipää, esimerkiksi Semper Fiber

Tomaattikastike
1 prk (=370 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
3-4 tomaattia
2 tl ranskalaiset yrtit -mausteseosta
½ tl pippurisekoitusta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria

1 iso sipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
3 dl pakastettuja rouskuja tai muita sieniä pilkottuna
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja pippuria

300 g kinkkusuikaleita
1 prk (=250 g) Koskenlaskija cheddar ruoka ja dippi -sulatejuustoa
175 g cheddar-juustoraastetta

päälle
200 g terttutomaatteja

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille tai uunivuoan pohjalle.

Valmista tomaattikastike. Kaada tomaattimurska kattilaan. Kuutioi tuoreet tomaatit ja lisää joukkoon. Mausta kastike ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta valmis kastike halutessasi sauvasekoittimella.

Hienonna sipulit. Sulata pakastetut sienet ja purista ylimääräinen vesi pois. Freesaa sipulit ja sienet paistinpannulla pienessä öljytilkassa 5 minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Laita vuoan pohjalle kuusi gluteenitonta vuokaleipäviipaletta tiiviisti vieri viereen. Leikkaa tarvittaessa reunoja suoremmiksi.

Levitä lusikalla kolmannes tomaattikastikkeesta leipäviipaleille. Lisää kolmannes sipuli-sieniseoksesta ja kinkkusuikaleista. Valuta lusikalla päälle kolmannes Koskenlaskija-juustodipistä ja cheddar-juustoraasteesta.

Levitä toinen kerros gluteenittomia vuokaleipäviipaleita ensimmäisen kerroksen päälle. Levitä päälle puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta, sipuli-sieniseoksesta ja kinkkusuikaleista.

Lusikoi täytteiden päälle myös puolet lopusta Koskenlaskija-tuorejuustosta ja ripottele pinnalle puolet cheddar-juustoraasteesta.

Toista kolmas kerros samalla tavalla.

Laita pinnalle kirsikkatomaattiterttuja.

Paista voileipäkakkua 20 minuuttia hieman uunin keskitason yläpuolella. Säädä sitten uuni grilliteholle ja grillaa pinta kauniin ruskeaksi noin viiden minuutin ajan.

Tarjoa lämmin voileipäkakku tuoreen vihersalaatin kera.

Vinkit

Voit korvata kinkkusuikaleet ja sienet jauhelihalla tai härkiksellä. Jos haluat texmex-tyyppisen täytteen, mausta jauheliha tacomausteella ja lisää jalopenoviipaleita tuomaan potkua täytteeseen. Ripottele pinnalle vielä gluteenittomia tortillalastuja. Tällä texmex ohjeella teimme voileipäkakun viikko sitten. Sekin oli tosi hyvää!

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää