Gluteeniton ja vegaaninen vaalea kakkupohja

Himoleipuri

Viime viikolla huomasin, että blogistani puuttuu vaalean gluteenittoman ja vegaanisen täytekakkupohjan ohje. Olin sopivasti leipomassa perhedinnerille vegaanista mansikkatäytekakkua. Päätin samalla testata vegaanisen kakkupohjan gluteenittomana. Perhe on tottunut toimimaan koetestaajina 😊

Kakkupohja syntyi näistä aineista

Blogissani on jo vegaanisen ja gluteenittoman suklaakakkupohjan ohje. Muokkasin tutun, hyväksi havaitun ohjeen vaaleaksi pohjaksi. Gluteenittomaan ja vegaaniseen kakkupohjaan ei käytetä kananmunia eikä maitotaloustuotteita. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin Pirkan vaalean jauhoseoksen.

Irtopohjavuoka on kätevä kakkupohjan valmistukseen

Kakkupohja onnistui hyvin. Vegaaninen ja gluteeniton kakkupohja on tavanomaista tiiviimpi eikä kohoa yhtä hyvin. Kakkupohja oli kuitenkin maukas ja sehän on tärkeintä.

Kakkupohja uunista ulos

Kokeilin ohjeen myös Semperin gluteenittomalla hienolla jauhoseoksella, koska tarvitsin isoon mansikkatäytekakkuun kaksi pohjaa. Pirkan jauhoseoksella tuli kauniimpi pinta, Semperin jauhoseoksella pinta repeili enemmän ja paistoaika oli myös pitempi. Repeily sinänsä ei ole ongelma, sillä kakkupohjan voit kääntää niin, että paistopinta tulee alimmaiseksi. Näin saat tasaisen kauniin pinnan kakulle.

Vasen pohja leivottu Semperin hienolla jauhoseoksella, oikea Pirkan vaalealla

Kakkupohja kannattaa leipoa täyttämistä edeltävänä päivänä. Tällöin se on helppo leikata kahteen osaan. Pohjan voi myös tarvittaessa pakastaa. Vegaanisen ja gluteenittoman mansikkatäytekakun ohjeen postaan huomenna.

Ihanaa kesän jatkoa!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton ja vegaaninen vaalea kakkupohja

Himoleipuri Viime viikolla huomasin, että blogistani puuttuu vaalean gluteenittoman ja vegaanisen täytekakkupohjan ohje. Olin sopivasti leipomassa perhedinnerille… Makeat gluteeniton, vegaaninen, munatpn, maidoton, kakkupohja, vaalea kakkupohja, täytekakkupohja, vegaaninen ja gluteeniton kakkupohja European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2 dl soijamaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
¾ dl öljyä

Vuoan voiteluun
maidotonta margariinia

Vuoan jauhottamiseen
gluteenittomia ja maidottomia korppujauhoja tai mantelijauhetta

Näin valmistat

Pingota irtopohjaisen vuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat maidottomalla margariinilla sekä korppujauhota gluteenittomilla ja maidottomilla korppujauhoilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kaada soijamaito isoon kulhoon ja lisää omenaviinietikka. Anna seoksen paksuuntua, sillä aikaa kun varaat muut aineet.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy paksuuntuneeseen soijamaitoon ja viimeisenä kuivat aineet muutamassa erässä. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaiseksi.

Paista kakkupohjaa uunissa noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakkupohja on kypsä.

Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 5–10 minuuttia ennen kuin avaat irtopohjavuoan. Siirrä pohja leivinpaperin päällä jäähdytysritilän päälle. Tällöin pohja jäähtyy tasaisesti.

Vinkit

Jos tarvitset isomman kakkupohjan, kannattaa paistaa kaksi erillistä pohjaa. Tällöin saat parhaimman lopputuloksen.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää