Kippari-Kallen gluteeniton kasvispiirakka

Himoleipuri

Tämän ohjeen kehittelin nelisen vuotta sitten ja annoin sille nimeksi Kippari-Kallen kasvispiirakka. Piirakassa on tuhti annos rautaa sisältäviä vihanneksia, kuten pinaattia, parsakaalia ja lehtikaalia, joten se on parasta voimapiirakkaa. Varmaan tiedätkin, että pinaatti on Kippari-Kallen lempivihannes. Pinaatti antaa supersankarille yli-inhimilliset voimat.

Tein piirakkaan tavallista kevyemmän pohjan eli laitoin vähemmän rasvaa. Perunahiutale on loistava piirakoiden pohjan raaka-aine. Se takaa hyvän rakenteen ja mehevän maun. Perunahiutaleet turpoavat, joten taikinaan tarvitaan lisätä vettä. Perunan lisäksi pohjaan tulee gluteenittomia kaurahiutaleita. Kaura tuo kaivattua kuitua gluteenittomaan ruokavalioon. Täytteessä korvasin kerman maidolla. Arkena riittää hyvin muna-maitoseos piirakoihin. Maistuvaa tulee kevyemmilläkin raaka-aineilla.

Kasvispiirakka syntyi näistä aineksista.

Kippari Kallen gluteeniton kasvispiirakka sopii hyvin lounaaksi. Se on ruokaisa ja siinä on runsaasti täytettä. Fetajuusto tuo kaivattua proteiinia piirakkaan ja maistuu aina yhtä herkulta vihannesten kanssa.

Mukavaa helmikuista viikonloppua ja leivonnan iloa!

Kippari-Kallen gluteeniton kasvispiirakka

Himoleipuri Tämän ohjeen kehittelin nelisen vuotta sitten ja annoin sille nimeksi Kippari-Kallen kasvispiirakka. Piirakassa on tuhti annos rautaa sisältäviä vihanneksia, kuten pinaattia, parsakaalia ja lehtikaalia, joten se on parasta voimapiirakkaa. Varmaan… Suolaiset gluteeniton, piirakka, suolainen piirakka, pinaatti, parsakaali, lehtikaali, feta, Kippari-Kalle, Kippari-Kallen kasvispiirakka, kasvispiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
75 g margariinia
1 dl perunahiutaleita
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ¾ dl kylmää vettä

Täyte
1 sipuli
1 valkosipuli
1 rkl öljyä
100 g tuoretta lehtikaalia
80 g tuoretta pinaattia
1 pps (= 200 g) pakastettua parsakaalia
½ keltainen paprika
½ punainen paprika
150 g fetajuustoa
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa

Näin valmistat

Valmista ensin piirakan pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon.Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Taikina on löysää, mutta se kiinteytyy kun perunahiutaleet ja kaurajauhot turpoavat. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) margariinilla.

Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulin kynnet. Revi lehtikaalin lehtiosat irti keskiruodosta ja ryöppää lehdet kiehuvassa vedessä 1-2 minuutin ajan. Ryöppää samoin pinaatti 1-2 minuutin ajan. Sulata parsakaalit. Kuutioi paprikat ja fetajuusto. Sekoita täytteen aineet keskenään.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Lisää pohjan päälle täytteet.

Vatkaa kevyesti munat ja lisää maito, mustapippuri ja suola joukkoon. Kaada maito-munaseos täytteiden päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää