Gluteenittomat kinkkuhyrrät

Himoleipuri

Kinkkuhyrrät sopivat juhlien kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi sekä väli- ja iltapalaksi. Ruokaisina ne ovat myös mainio retkieväs. Perinteisesti kinkkuhyrrät leivotaan valmiista voitaikinasta. Itse tein hyrrille gluteenittoman rahkavoitaikinan, koska en ole perusvoitaikinan suuri ystävä.

Rahka antaa taikinalle mukavasti happamuutta. Voin asemasta käytin margariinia ja lisäsin taikinaan vielä desin gluteenitonta kauralesettä tuomaan makua ja rakennetta. Kauraleseen asemasta voit käyttää myös tattarilesettä.

Rahkavoitaikina valmistetaan sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään, margariini kuutioidaan ja nypitään joukkoon. Viimeiseksi lisätään maitorahka ja taikina muokataan tasaiseksi käsin. Taikina on hyvä laittaa jääkaappiin muovikelmuun käärittynä vähintään tunnin ajaksi.

Gluteenittomasta rahkavoitaikinasta kaulitaan suorakaiteen muotoinen levy jauhotetulla pöydällä. Varmista kaulitsemisen aikana, ettei taikinalevy tartu pöytään. Lisää tarvittaessa gluteenitonta jauhoseosta levyn alle. Taikinalevylle ensin levitetään yrttituorejuustoa ja muut täytteen aineet ripotellaan päälle. Itse laitoin kinkkusuikaleita, kun kaupassa ei ollut muita vaihtoehtoja. Kinkkukuutiot tai -rouhe sopisi paremmin rakenteen kannalta.

Levy täytteineen rullataan korvapuustilevyn tapaan. Jos taikina meinaa repeillä käärittäessä, voit hyvin muotoilla taikinaa käsin. Leikkaa rulla 1½-2 cm levyisiksi paloiksi. Muotoile palat pyöreiksi hyrriksi ja aseta hyrrät leikkuupinta ylöspäin pellille.

Voitele gluteenittomat kinkkuhyrrät kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Nämä kinkkuhyrrät ovat reilun kokoisia. Jos haluat tehdä pienempiä kinkkuhyrriä, jaa taikina kahteen osaan ja kauli kaksi levyä. Täytteet riittävät hyvin kahdelle pienemmälle levylle.

Viime sunnuntaina kävimme Evon retkeilyalueella patikoimassa. Kylläpä nämä kinkkuhyrrät maistuivat makoisalle kuuman kaakaon kera. Varsinkin kun niitä lämmitti ensin nuotion loimussa.

Iloisia pakkaspäiviä – nautitaan lumesta ja talven kauneudesta!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat kinkkuhyrrät

Himoleipuri Kinkkuhyrrät sopivat juhlien kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi sekä väli- ja iltapalaksi. Ruokaisina ne ovat myös mainio retkieväs. Perinteisesti kinkkuhyrrät leivotaan valmiista voitaikinasta. Itse tein hyrrille gluteenittoman rahkavoitaikinan, koska en ole perusvoitaikinan… Suolaiset gluteeniton, kinkkuhyrrä, kinkkupasteija, pikkusuolainen European Tulosta
Serves: 18-20 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Rahkavoitaikina
3 dl vaalea gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 dl gluteenitonta kaura- tai tattarilesettä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl psylliumia
250 g voita tai margariinia
1 prk (= 250 g) maitorahkaa

Täyte
50 g yrttituorejuustoa
2 dl juustoraastetta
200 g kinkkukuutioita tai -suikaleita
1 dl kuutioitua punaista paprikaa
1 dl hienonnettua purjoa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
½ tl mustapippuria

Kaulintaan
½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)

Voiteluun
1 kananmuna

Päälle
1 dl juustoraastetta

Näin valmistat

Valmista rahkataikina. Yhdistä jauhoseos, leivinjauhe, suola ja psyllium keskenään. Kuutio margariini ja nypi kuiviin aineisiin. Lisää lopuksi maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi käsin.

Painele taikina litteäksi ja sujauta se muovipussiin tai kääri tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Muokkaa rahkataikina joustavaksi jauhotetulla pöydällä. Taputtele taikina käsin litteäksi ja kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Sivele taikinalevylle tuorejuustoa veisten avulla. Ripottele päälle juustoraaste, kinkkukuutiot hienonnetut purjosipuli ja paprikakuutiot sekä persiljasilppu ja mustapippuri.

Kääri levy rullalle, kostuta saumakohta vedellä, jotta se kiinnittyy hyvin rullaan.
Leikkaa rulla 1½-2 cm:n paksuiksi paloiksi.

Asettele hyrräpalat pellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista hyrriä noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Vinkit

Voit laittaa täytteeksi kinkun tilalle metwurstia tai beanit-murua. Jos haluat vahvempaa makua hyrriin, lisää chiliä tai jalopenoja.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää