Viime viikonloppuna saimme pitkästä aikaa koko perheen koolle, ja minä hyvän syyn leipoa mansikkatäytekakkua. Leivoin kakun vegaanisena ja gluteenittomana, jolloin kakku sopi kaikille. Leivoin tarjoilua edeltävänä päivänä kaksi vegaanista ja gluteenitonta vaaleaa täytekakkupohjaa.

Leikkasin kakkupohjat kahtia ja kostutin ne Sprite-virvoitusjuomalla. Sitä kun sattui olemaan. Voit käyttää kostuttamiseen myös kasvimaitoa tai sitruunalla ja sokerilla maustettua vettä. Kostutus on tärkeä osa kakun mehevyyttä. Vegaaninen ja gluteeniton kakkupohja on melko tiivistä, joten voit kostuttaa vähän reilummin.

Mansikoiden päälle levitin vegaanista kasvikerma-tuorejuustoseosta. Kasvikerma-tuorejuustoseosta tuli niin paljon, että sitä riitti myös kakun päälle. Vegaaninen Flora -kasvikerma oli minulle ihana uusi tuttavuus. Rasvaisempi kasvikerma (31 %) vaahtoutuu nopeasti ja vaahdosta saa kestävän. Kevyempi kasvikerma (15 %) sopii hyvin ruoanvalmistukseen. Flora-kasvikermat sisältävät muun muassa linssiproteiinivalmistetta, kookosrasvaa ja rypsiöljyä. Suosittelen kokeilemaan!

Vegaaninen ja gluteeniton mansikkatäytekakku maistui hyvin kaikille. Grilliaterian päälle jaksoimme syödä vain puolet kakusta, joten saimme nauttia kakkua myös seuraavana päivänä. Tällöin se maistui jopa vielä paremmalta. Yleinen sääntö onkin, että täytekakut kannattaa tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tällöin kakku ehtii mehevöityä ja maut tasaantua.

T. Himoleipuri Leila
 
					Raaka-aineet
2 kpl vaaleaa gluteenitonta ja vegaanista kakkupohjaa
Täyte ja päälle
1 prk (= 250 ml) vegaanista ja gluteenitonta Flora-kasvikermaa (31 %)
1 rasia (= 200 g) vegaanista tuorejuustoa, Violife
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 dl kiinteää mansikkahilloa
1 l tuoreita mansikoita
Kakkupohjien kostuttamiseen
noin 1 dl sitruunajuomaa tai kasvimaitoa
Näin valmistat
Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Halutessasi voit kääntää pohjat siten, että paistopinnat jäävät alimmaisiksi. Kakku kannattaa koota suoraan tarjoiluvadille. Aseta yksi kakkulevyistä valmiiksi vadille ja kostuta sitruunajuomalla tai kasvimaidolla.
Valmista täytteet. Otan tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Vaahdota kasvikerma. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita vaahdotettu kasvikerma joukkoon. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Mittaa kiinteä mansikkahillo ja viipaloi puolet mansikoista.
Täyttäminen. Levitä kakkupohjan päälle ohuelti mansikkahilloa ja asettele mansikkaviipaleita päälle. Levitä pinnalle kasvikerma-tuorejuustoseosta. Laita toinen kakkulevy päälle. Kostuta levy. Jatka täyttämistä edellä mainittuun tapaan. Kakkuun tulee kolme täytekerrosta. Aseta päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy.
Levitä loppu kasvikerma-tuorejuustoseos kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja halutessasi sitruunamelissan lehdillä.
Jos mahdollista, anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään. Tällöin kannattaa asetella mansikat päälle vasta ennen tarjoilua. Näyttävät tuoreemmilta 😊
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

