Sveitsiläiset marengit ilman uunia

Himoleipuri

Marengit ovat ihania herkkuja sellaisenaan syötynä tai kakun päällä koristeina. Olen aina rakastanut marenkeja. Marengit voi valmistaa monella tapaa. On ranskalaista, italialaista ja sveitsiläistä tapaa tehdä marenkeja. Viime aikoina olen ihastunut sveitsiläiseen tapaan, jolla saa ihanan rapeita ja näyttäviä marenkeja ilman uunia.

Nämä marengit valmistuivat ilman uunia

Tunnetuin tapa on ranskalainen marenki, jossa valkuaiset vaahdotetaan hyvin ja sokeri lisätään pienissä erin joukkoon. Valkuaissokerivaahtoon voi lisätä hieman happoa sekä pienen määrän maissitärkkelystä. Tämä marenki sopii parhaiten Pavlovan valmistukseen. Ranskalaisesta marengista voi myös pursottaa uunissa kypsennettäviä marenkeja, mutta niistä ei tahdo saada kauniita.

Mansikkainen Pavlova sopii mainiosti kesän juhlahetkiin

Sveitsiläinen marenki valmistetaan vesihauteessa. Vesikattilan päälle asetetaan teräskulho. Lasikulhokin periaatteessa käy. Jos käytät lasikulhoa, varmista, että kulho kestää kuumuutta. Itselläni on käytössä kapeahko kattila, jonka päälle teräskulhoni asettuu juuri passelisti. Kulhon pohja ei saa koskettaa kuumaa vettä.

Vatkaa marenkia sähkövatkaimella noin 8–10 minuuttia tai kunnes sokeri liukenee valkuaisvaahtoon. Voit kokeilla massaa peukalon ja etusormen välissä. Jos kiteitä ei tunnu, massa on valmista. Voit käyttää myös lämpömittaria, tavoitelämpötila on 60 astetta. Itse en ole käyttänyt lämpömittaria ja hyvin on onnistunut.

Pursotin pienet marengit tällaisilla tylleillä

Valmis marenkimassa on kiiltävää ja paksua. Siitä saa pursotettua tosi kauniita marenkeja. Marengit pursotetaan leivinpaperin päälle. Ja mikä parasta, marenkeja ei tarvitse laittaa uuniin. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat leivinpaperista. Tähän menee noin vuorokausi. Säilytä marengit huoneenlämmössä rasiassa.

Nämä hempeät marengit matkaavat pikkuprinsessan ensimmäisiin synttärijuhliin.
Maistuvin marenkiterveisin, Himoleipuri Leila

Sveitsiläiset marengit ilman uunia

Himoleipuri Marengit ovat ihania herkkuja sellaisenaan syötynä tai kakun päällä koristeina. Olen aina rakastanut marenkeja. Marengit voi… Juhlat gluteeniton, marenki, marengit, sveitsiläinen marenki, seveitsiläiset marengit, marengit ilman uunia European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 kananmunan valkuaista
2½ dl hienoa sokeria

Näin valmistat

Erottele kananmunan valkuaiset huolellisesti keltuaisista. Valkuaisten joukkoon ei saa joutua yhtään keltuaista. Varminta onkin laittaa valkuaiset yksitellen lasin kautta teräskulhoon.

Kuumenna vesi kattilassa. Aseta teräskulho, jossa on valkuaiset kattilan päälle. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan, eikä vesihöyryä saa päästää kulhoon.

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä.

Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Vatkaa noin 8–10 minuuttia tai kunnes sokeri liukenee valkuaisvaahtoon. Voit käyttää myös lämpömittaria, tavoitelämpötila on 60 astetta. Valmis marenkimassa on kiiltävää ja paksua.

Nosta kulho pois vesikattilan päältä. Vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta se hieman jäähtyy.

Tässä vaiheessa voit maustaa marengin aromeilla tai marjajauheella. Voit myös värjätä marengin.

Pursota marengit leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä.

Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat leivinpaperista.

Vinkit

Voit käyttää tätä sveitsiläistä marenkia myös kakun kuorrutukseen, sitruunamarenkitortun päällysteeksi ja marenkivoikreemin pohjana.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Anna -kreetta 6.7.2023 - 16:06

Halvat uusia ohjeita .

Vastaa
Anna -kreetta 6.7.2023 - 16:05

Olen kiinnostunut uusista gluteeni leivonnaisia.

Vastaa
Sanna 25.5.2023 - 12:55

Nättejä marenkeja. Mutta nyt täytyy tunnustaa tyhmyyteni. Kun mainostat gluteenittomia marenkeja, en ole koskaan kuullut marengista jossa olisi gluteenia. Onko sellaisia olemassakaan, vai oliko tämä vain klikkiotsikko wannabe-keliaakikoille?

Vastaa
Himoleipuri 25.5.2023 - 13:04

Kiitos kommentistasi. Tosi hyvä huomio. Perusmarengit valmistetaan kananmunan valkuaisista ja sokerista. Gluteenittomuudesta ei tarvitse silloin mainita. Tässä kävi itselle vähän lapsus, pahoittelen. Käyn korjaamassa otsikon.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää