Tuntuuko usein siltä, että gluteeniton pizzapohja on kivikovaa? Varsinkin kun pizza ehtii vähän jäähtymään. Rystyset valkeina leikkaat viimeisiä suupaloja. Kaipaatko kuohkempaa pizzapohjaa?
Päätin lähteä metsästämään parasta gluteenitonta pizzapohjaa. Tavoitteenani on löytää aito italialaistyyppinen pizzapohja, rapsakka pinnalta, mutta kuohkean ilmava sisältä.
Olimme italialaisen ystäväperheemme kanssa viettämässä uutta vuotta Saariselällä. Ystäväperheen Silviaa ja minua yhdistää rakkaus hyvään ruokaan ja leipomiseen. Käydessämme ravintolassa pizzalla Silvia oli hieman kummissaan tai paremminkin ihmeissään tavastamme laittaa pizzan päälle vaikka mitä. Ananas ei ehdottomasti kuulu hänen mielestään pizzaan. Silvian mielestä paras ja aidoin italialainen pizza on pizza Margaretha.
Saariselällä Silvia leipoi meille aitoa italialaista pizzaa. Taikinaa kohotettiin huolella, eikä oliiviöljyssä säästelty. Hyvän pizzakastikkeen päälle laitettiin vain kolmea ainetta: revittyä mozzarellaa, tomaatteja ja loraus oliiviöljyä. Oli muuten elämäni parasta pizzaa.
Tämä rakas muisto mielessäni käärin hihat ja rupesin selvittämään gluteenittomia pizzaohjeita. Netistä kyllä löytyy monenlaisia ohjeita gluteenittoman pizzapohjaan. Se mikä minua monessa ohjeessa hämmästytti, oli jauhojen runsas määrä. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on usein jotain tärkkelyspitoista jauhoa, joka turpoaa vehnäjauhoja enemmän. En suosittelisi gluteenitonta pizzaa tehdessä laittamaan yhtä paljon jauhoja kuin tavanomaisessa, vehnäjauhoista tehdyssä pizzapohjassa.
Ensimmäiseksi kokeilin ainesuhteita siten, että vettä oli 2½ dl ja gluteenitonta jauhoseosta 4 dl. Tällaisia ohjeita näkee paljon. Käytin pohjaan gluteenitonta kaurajauhoa sisältävää vaaleaa jauhoseosta. Pizzasta tuli ihan syötävää, mutta se kaipaamani kuohkeus oli hukassa. Pizzapohja tiivis ja reunoiltaan kova. Toki taikinaa oli helppo kaulia.
Kaipasin edelleen sitä ihanaa Silvian tekemää pizzapohjaa, rapeaa pintaa ja kuohkeaa pohjaa. Joten eiku rohkeasti testailemaan ja varioimaan ainesuhteita.
Lopulta testaus onnistui ja mehevä gluteeniton pizzapohja löytyi. Sen salaisuus on psylliumissa, sopivassa jauhomäärässä sekä oliiviöljyssä. Jauhoseoksena käytin Semperin hienoa jauhoseosta. Tämä pizzapohja kyllä herkistää minut ja saa ihanat muistot tulvahtamaan mieleeni vuosien takaa.
Pohjataikina Täyte Pinnalle Lämmitä vesi kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, lisää sokeri ja psyllium. Sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 5-10 minuuttia. Lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää loput jauhoista ja alusta käsin. Lisää lopuksi puolet öljystä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi pizzoiksi öljytyin käsin leivinpaperin päällä. Peitä pizzapohjat leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia. Kuumenna uuni 250-asteiseksi ja nosta pelti lämpenemään uuniin. Täytä ensimmäinen pizza. Levitä tomaattikastike pohjan päälle, lisää mozzarella- ja tomaattiviipaleita sekä valuta pinnalle 1-2 rkl öljyä. Siirrä täytetty pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10-15 minuuttia. Täytä ja paista toinenkin pizza samoin. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa pizzat yhtä aikaa. Koristele valmiit pizzat basilikalla. Jos haluat vielä rapeamman pohjan, paista pohjaa uunissa 5 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä. Tällöin paistoajaksi täytteiden kanssa riittää 10 minuuttia.Raaka-aineet
2½ dl vettä
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
½ dl oliiviöljyä
4 rkl hyvää pizzakastiketta tai tomaattisosetta
125 g mozzarellaa (suolavedessä)
2-3 tomaattia
tuoretta basilikaaNäin valmistat
Vinkit
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
69 kommenttia
Hei, ongelmaksi on muodostunut itselläni hiivasyndrooma ja se aiheuttaa iho-sekä suolisto-ongelmia. Vatsa turpoaa kuin vappupallo ja tuska on hirveä.
Oletko testannut ohjeita ilman hiivaa, millaisia niistä tulee? Tai onko joku kommentoijista kokeillut, olen huono leipuri mutta pizzaa olisi kiva joskus harvoin saada.
Hei! Pahoittelen, että vastaukseni on viipynyt. Hiivasyndrooma on hankala juttu. Myös meillä on lähipiirissä henkilö, jolla on sama ongelma. Voisin jossain vaiheessa kehitellä pizzaohjetta ilman hiivaa. Mukavaa kesää!
Hei, missä järjestyksessä ainekset kannattaa sekoittaa, jos tekee kuivahiivalla? Kokeilin niin, että sekoitin hiivan jauhoihin, mutta kun yhdistin liotetun psylliumin jauhoon ja lisäsin nestettä, meni aivan paakkuiseksi ja taikina oli jotenkin tosi outo/ niljakas rakenteeltaan. Minulla oli vain Sunnuntain jauhoseosta. Maku oli kyllä hyvä, mutta pohja jäi liian kosteaksi. Ehkä voisin koittaa vielä toisen kerran, jos tekisi eri järjestyksessä ja eri jauhoilla. Vinkkejä?
Kiitos ohjeesta ja siitä että joku jaksaa pieteetillä testailla, ja etsiä sitä täydellisistä lopputulosta! Ihanaa etten oo ainoa joka on hurahtanut täydellisten koostumusten etsimiseen 🙂
Hyvää Juhannusta! ????
Kannattaa vaihtaa jauhoseos. Kuivahiivan voit laittaa myös jauhoseoksen joukkoon.
Itse en käytä ollenkaan Sunnuntain gluteenittomia jauhoseoksia, koska niissä valtaosa on vehnätärkkelystä. Tärkkelys tekee taikinasta helposti niljakkaan ja myös valmiin leivonnaisen rakenne ja suutuntuma on erilainen. Gluteenittomat jauhoseokset eroavat paljon toisistaan. Raaka-aineiden koostumus vaihtelee sekä onko seoksessa psylliumia vai ei. Suosittelen aina käyttämään ohjeissani mainittuja jauhoseoksia. Silloin onnistuu. Semperin vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella saa loistavan pizzapohjan. Mukavaa kesää.
Hei Leila,
kiitos pizzaohjeesta! Tein ekaa kertaa gluteenitonta pizzaa ja tuli tosi hyvä ja rapea pohja. Luultavasti parempi, mitä vehnäjauhosta koskaan tekemäni.
Tein myös mokkapaloja ohjeellasi, ja ne olivat suuri menestys. (Pizzan olen jemmannut itselleni).
Ihanaa, että löysin blogisi. ❤ Seuraavaksi aion leipoa korvapuusteja. ????
-Katja-
Kysymysmerkit tuli hymiön tilalle…
Hei Katja! Kiitos ihanasta viestistäsi. Kiva, kun olet löytänyt blogini ja tykkäät ohjeistani. Mukava kehitellä uusia reseptejä kun niille on käyttöä. Pahoittelen noita kysymysmerkkejä viestissäsi. Ne varmaan piti olla huutomerkkejä. Tekninen tuki on yrittänyt ratkaista asiaa, valitettavasti onnistumatta. Aurinkoista kesää!
Moikka!
Mietin tässä, että tarkoitatko psylliumilla jauhetta vai karkeampaa, molempia kun löytyy? 🙂
Moikka!
Leivonnassa käytän aina jauhetta. Mukavaa pizzailtaa 🙂
Hei valmistin taikinan kylmään veteen ja käytin viljatuotteen vaaleaa jauheseosta ja viljatuotteen uusia Durra jauhoja.Annoin taikinan olla n.vuorokauden jääkaapissa ja sitten heti taputtelin jauhotetulle leivinpaperille taikinan.laitoin pohjalle vähän öljyä ja sitten pizzakastiketta.Täytteenäoli tonnikalaa,punasipulia,aurajuustoa,pepperonia,juustoraastetta.Laitoin pizzan kuumalle pellille ja paistoin n.10-15 min.Uuni oli 250 astetta.Paras pohja ikinä ja pizza.
Oi, kuulostaapa herkulliselta pizzalta. Durra-jauhot minulla on vielä testaamatta. Kiitos kun jaoit ohjeen.
Kovasti on kehuja kerännyt resepti, mutta ei voi kyllä kehua. Taikina oli hankalasti työstettävää, haju raakana muistutti lähinnä kiljun löyhkää.
Paistaminen ei auttanut tilannetta, outo maku jäi, jota vähän peitti homejuuston käyttäminen täytteenä, hyvän reseptin metsästys siis jatkuu…
Harmi, ettei pizza onnistunut toivotusti. Nyt en kyllä osaa sanoa, mistä tämä johtui. Jos käyttää ohjeenmukaisia raaka-aineita, pizza onnistuu. Pari mahdollista juttua tuli mieleeni. Olihan hiiva ja oliiviöljy tuoretta? Jos oliiviöljy on vanhaa, sen maku eltaantuu ja öljy haisee pahalle. Psylliumin mittaamisessa kannattaa myös olla tarkka ja mitata mittalusikalla. Metallisten teelusikoiden koot vaihtelevat, joten niitä en suosittele käyttämään.
Varsin toimiva gluteeniton resepti. Minulla tosin ei meinannut 3dl Semperin hienoa jauhoseosta millään riittää tuohon 2,5dl vesimäärään, onkohan jauhoissa eroja? Minulla on FIN MIX – WHITE FLOUR MIX
Kiva kun olet kokeillut pizzapohjan ohjettani. Ihan “oikea” jauhoseos oli käytössäsi. Leipureiden mittakäsi voi vaihdella, mikä saattaisi selittää asiaa. Taikinaan tulee myös psylliumia ja sen määrä vaikuttaa paljon taikinaan. Psyllium sitoo itseensä vettä. Mittasarja on kätevä raaka-aineiden mittauksessa. Esimerkiksi tavallinen teelusikkani on paljon pienempi kuin mittasarjan teelusikka. Toivottavasti pizza onnistui!
Juu aika hyvin olen harjaantunut kuivahiivan annostelussa, jottei taikina kohoa liikaa ja lopputuloksena ‘focacciaa’. Oletko kokeillut että toimiiko resepti kylmäkohotukseen, jota tehdään paljon pizzerioiden tavallisilla ’00 jauhoilla?
En valitettavasti ole kokeillut reseptiä kylmäkohotuksella. Jos kokeilet, kertoisitko miten onnistui? Kiitos!
Hei
Voiko pohjan tehdä kuivahiivalla, sitä
löytyisi kaapista ?
Heidi. Mie teen aina leivonnaiset kuivahiivaan enkä käytä tuorehiivaa ollenkaan. Enkä myöskään kuumenna peltiä vaan laitan leivotun pizzataikinan suoraan pellille leivinpaperin päälle ja painelen valmiiksi yheksi isoksi pohjaksi ja leivinliina päälle ja nousemaan hellalle 30 min. Olen myös säilyttänyt toisen osan pizzapohjaa jääkaapissa kulhossa kelmun alla yön yli jos olen tehny 2- kertaisena taikinan ja hyvin onnistuu niinkin. Seuraavana päivänä saa syyä vaikka toisen makuista pizzaa tai laittaa valmistuksen jälkeen pakkaseen. Vaikka meillä on kyllä syöty pizza aina heti ja loput seuraavana päivänä, Nam.
Hei Heidi! Pahoittelen, etten ole aiemmin ehtinyt vastaamaan kysymykseesi. Toivottavasti rohkenit kokeilemaan kuivahiivaa. Toimii silläkin.
Hei ? Pitkästä aikaa tein sun ohjeella pizzapohjan. Laitoin puolet kuitupitoisia jauhoja ja silti Psylliumia. En enää kaupan gluteenittomista pizzoista tykkääkään eikä ne ravintoloidenkaan pizzapohjat ole sun pizzapohjan veroisia ❤️ Aina kun halutaan herkutella pizzalla niin teen tällä ohjeella ja mieski tykkää vaikka ei ole gluteeniton. Tällä kertaa vuorossa lämminsavupororouheella, paprikalla, punasipulia ja mozzarellajuustoraasteella täytetty pizza. Tomaattimurskan maustan ja keitän kokoon itse noin 30 min. Ripaus oma kasvattamaa chiliä 2- vuodelta ja omalta kasvi”maalta” tuoretta basilikaa tomaattisoseen sekaan. Lisäksi suolaa, mustapippuria ja hieman sokeria vaikka ehkä turhaa, mutta toimii ??
Hei Anu! Kiva kun tykkäsit pizzapohjan ohjeestani. Ja mieskin tykkäsi 🙂 Kiitos myös hyvästä täytevinkistä. Tuli varmasti herkullista.
Kiitos tästä ohjeesta! Paras mitä olen kokeillut. Kerrankin tuli rapsakka ja kuohkea. 🙂 Tein vasta ohjeellasi bebe-leivoksia ja erinomaisesti onnistuivat nekin. Ihanaa kun voi luottaa että resepti toimii. 🙂
Kiva kun tykkäsit ohjeestani ? Mahtavaa, että olet kokeillut myös bebe-leivoksia. Ja parasta kuulla, että ohjeet toimivat, kiitos. Leivonnan iloa!
Krisu taikoi taikinan ja hyvää tuli. Kiitos Krisulle ja ohjeen laatijalle. Ihan tässä herkistyi ja lapsuuden muistot ja viattomuus, mitä pieni poika koki juostessaan viljapellolla, tuli mieleen. Aivan mahtavaa.
Kokeilin reseptiä ja oli kyllä aivan älyttömän hyvän makuinen pizzapohja
Ihanaa kun tykkäsit, kiitos! 🙂
Uunin lämtöpötila puutui ohjeesta.
En ole vielä tehnyt mutta pitää kokeilla
Kiva kun aiot leipoa pizzaa ohjeellani. Uunin lämpötila on 250 astetta. Tieto löytyy valmistusohjeen puolivälistä 😉
Reseptisi ovat ihania! Tähän repseptiin liityen: onko hiiva tuore- vai kuivahiivaa?
Kiva kuulla, että tykkäät resepteistäni, Anu! 🙂 Tässä ohjeessa hiiva tarkoittaa tuorehiivaa. Määrä on ½ pakettia.
Paras gluteeniton pitsapohja, kiitos!
Kelpaa kaikille perheessä, myös normisyöjille. ???
Onpa kiva kuulla, kiitos! 🙂
Ai että tuli hyvää kaappien jämistä, jauhoina mm. Riisijauhoa, gluteeniton tummajauho ja semper. Vatkain taitaa olla salaisuus että taikina tuntuu käteen samalta/ilmavalta kuin vehnäinen ?
Kiva kuulla, kiitos! ?
On kyllä huippu reseptit ja kuvat pizzoista myös. Voisi kokeilla joku kerta!
Kiitos paljon mukavasta palautteestasi. Eiku kokeilemaan reseptejä!
Voiko taikinaa tehdä etukäteen, esim. 4h ennen täytteiden laittoa ja paistoa, ja jos voi niin miten toimia sen kanssa?
Pizzataikinan voi periaatteessa tehdä etukäteen jopa vuorokautta aikaisemmin. Taikina säilytetään jääkaapissa. Olen tehnyt tällä ohjeelle aina pizzan heti, joten en osaa antaa tarkempia ohjeita. Jos kokeilet, laittaisitko kommenttia, miten onnistui? Kiitos!
Pizzapohjasi on aivan loistava! Tämä on paras tähän mennessä. Vihdoin löytyi ”tavallista” pohjaa vastaava versio… jos ei jopa parempi????
Oi ihana kuulla, että tykkäsit ohjeesta, kiitos! 🙂 Minustakin se on vaan niin paras ohje.
Nautin juuri pitsani ja voi pojat, että oli hyvää!
Minä tykkään leipoa ja kokata kotitaloudessamme. Harmiksemme puolisollani todettiin gluteeniallergia muutama vuosi takaperin ja innostus vähän laantui, koska maukkaan lopputuloksen todennäköisyys heikkeni suuresti… Nyt pizzaperjantait on pelastettu!
PS.
Tulen varmasti kokeilemaan myös muitakin ohjeitasi ja jos ehdotuksia saa antaa niin täydellinen gluteeniton lihapullaohje uupuu kikkapussista.
Mahtavaa, että tykkäsit pizzapohjan ohjeestani! Tavoitteenani on tehdä gluteenittomista ohjeistani vähintään yhtä hyviä mitä tavanomaiset ovat. Eihän erityisruokavaliota noudattava menetä makuaistiaan sairastuessaan vaan haluaa nauttia edelleen hyvistä leivonnaisista. Kiva, jos innostut kokeilemaan muitakin ohjeita. Siitä lihapullaohjeesta. Minä taidan keskittyä gluteenittomaan leivontaan…. Sorry.
Aivan mielettömän hyvät pizzat tuli pizzakivellä. Pohjat kohosivat hyvin ja muistuttivat pannupizzoja. Syöjät olivat haltioissaan. Kiitos reseptistäsi, tämä on paras
Oi, kiitos paljon ihanasta palautteestasi! Tosi kiva kun tykkäsit reseptistä ja pizzat maistuivat kaikille.
Hellurei ja superkiitos todellakin parhaasta ohjeesta ? Maltoin noudattaa ohjetta ja käytin suosittelemaasi jauhoseosta. Huippua, että teet kokeiluja mm. Jauhoseoksissa sekä jaat kokemukset ja suositukset. Pohjan ohje on juurikin mitä kerroit, rapea ja sisältä pehmeä ? Tää ohje on nro 1 meidän kotipizzassa. Kiitos ja Riemuisaa kuluvaa vuotta ❄️ Terv. Eija ja sen mies Parikkalasta
Hei Eija ja kiitos ihanasta viestistäsi. 🙂 Mahtavaa, että tykkäsit pizzaohjeesta ja siitä tuli teidän suosikki. Gluteenittomien reseptien kehittely on kivan haastavaa ja myös tosi palkitsevaa kun saa reseptin toimimaan. Mukavaa talven jatkoa Parikkalaan!
Ei kohonnut mutta aivan täydellinen pitsapohja, ei maistunut gluteenittomalle ollenkaan. Jauhoina kaapista löytyi sekaisin sunnuntai tumma, maissijauhoa ja rainbowin jauhoseosta.
Kiva kuulla, että ohjeesta tuli maistuva tuunattunakin.
Eka erä juoksettui toisen lukijan tavoin, mut toiseen erään vaihdoin järjestystä: lisäsin jauhojen joukkoon kuivahiivan, suolan, sokerin ja psylliumin ja sekoitin kaikki kuivat aineet veden joukkoon. Öljyä käytin pikkupizzojen muotoilussa ja extramakua taikinaan toi aurinkokuivattujen tomaattien makuöljy. Suosittelen!
Jos tekisin uunipellillisen pizzaa, minkähän verran mitäkin laittaisin.
Kyselee Raimo
Hei Raimo! Kiva kun olet leipomassa gluteenitonta pizzaa. Ohjeella tekee kaksi isoa pizzaa eli pienen uunipellillisen verran. Voit myös tehdä ohjeen 1½-kertaisena, jolloin siitä tulee pohja isommallekin pellille.
Täytyy kokeilla tuota pizzapohja ohjetta samoin kun sinun muitakin ohjeita vaikka keliakiaa ei olekkaan mutta pitää kokeilla millainen vaikutus gluteenittomalla ruokavaliolla on esim vatsan turvotukseen
Maija, minulla on auttanut turvotuksee n jo vehnä-ja ruisjauhon pois jättäminen. Täältä löytyy mahtavia ohjeita!
Harjoittelija
Tarvitseeko psylliumia laittaa kun pirkan jauhoissa on sitä valmiina jauhojen seassa?
Psylliumin määrää voi vähentää. Tai jos tekee ohjeen mukaan, vähentää vähän jauhojen määrää.
En vielä kokeillut tätä uutta ohjettasi näistä sydänpullista, mutta leivoin ohjeesi mukaan gluteenittomia laskiaispullia. Ah..ihanan pehmeitä ja maistuvia sain aikaiseksi. Kiitos Sinulle??.Heitin vanhat ohjeet roskikseen.
Seuraan jatkossa mielenkiinnolla ohjeitasi?
Ihana kuulla, että gluteenittomat laskiaispullat onnistuivat hyvin. Kiva myös, jos innostut seuraamaan ja kokeilemaan ohjeitani. Se on minulle parasta palautetta, kiitos! 🙂
Hei.Osaatko lähettää linkin josta tiedän katsoa gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper),en käyttänyt vielä ja jota löysin kuuluu kakulle esimerkiksi?Kiitos.
Näyttää maistuvalta ja ohje menee kokeiluun seuraavana pizzapäivänä. Jos kokeilen ohjetta kuitenkin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella (kun sitä on valmiina kaapissa), niin osaatko sanoa onko jauhojen menekki suurinpiirtein sama vai enemmän/vähemmän?
Kiva, että innostuit ohjeestani. En ole itse tehnyt Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella. Viikko sitten leivoin Pirkan vaalealla jauhoseoksella ja laitoin reseptin mukaisen määrän. Hyvin toimi. Joten luulisin, että voit laittaa Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta myös saman verran, mutta ei enempää.
Viikonloppuna pääsin viimein kokeilemaan tätä, mutta en saanut taikinaa oikein onnistumaan. Taikinasta tuli rakenteeltaan erikoinen, kuin juoksettuneen oloinen. Ja luulen tehneeni taikinasta myös liian kiinteän, vaikka laitoin Virtasalmen jauhoja taikinaan vain n 2,5 dl. Pizzat kyllä maistuivat ja poikani kehui pohjaa normaalia paremmaksi. Eli kiitos ohjeesta, se sai innostumaan kokeilemaan ja ehkä jatkan kokeilua sillä vielä uudelleenkin.
Kiva kun kerroit kokeilustasi. Harmi, ettei Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksella tullut toivottua tulosta. Hyvä tietää. Ko. jauhoseoksessa on paljon psylliumia, joka sitoo nestettä. Tällöin jauhoja tarvitaan vähemmän, ehkä 2 dl riittäisi. Gluteenittomien jauhoseosten koostumus vaihtelee ja se, sisältääkö jauhoseos psylliumia vai ei. Nämä seikat vaikuttavat tarvittavaan jauhomäärään, joten jauhoseoksen vaihtaminen toiseen ei aina toimi. Tämän takia merkitsenkin ohjeisiini, millä jauhoseoksella olen ohjeen tehnyt. Suosittelen kokeilemaan seuraavan kerran pizzapohjaan Semperin vaaleaa jauhoseosta. Semperin jauhoseoksissa ei ole psylliumia.
Tosi hyvä pizzapohja, paras mitä olen tähän mennessä leiponut! Kiitos ohjeesta! ?
Ihana kuulla, että tykkäsit ohjeestani! Kiitos! 🙂
Paras gluteenittoman pizzapohjan ohje jonka olen löytänyt! Jopa ei-keliaakikko poikaystävä sano että pohja maistuu normaali pizzalta.
Kiitos! 🙂 Kiva kuulla, että molemmat tykkäsitte. Mun tavoitteena on leipoa maku edellä, tavoitteena tehdä yhtä hyvää tai parempaankin kuin gluteenipitoiset leivonnaiset. Eihän keliaakikko menetä makuaistiaan saadessaan diagnoosin. 😉
Älyttömän hyvä gluteeniton pohja! Kiitos!
Oi kiitos paljon mukavasta palautteestasi! Kiva kun tykkäsit 🙂