Gluteenittomat empanadat

Himoleipuri

Viime viikolla lomailimme mieheni kanssa Kanarian saarilla. Pyrähdys valossa teki hyvää, vaikka ilmat eivät olleet ihan parhaimmat. Viikko oli aika pilvinen ja välillä tihutti vettä. Onneksi saaren etelä- ja keskiosassa reissatessa saimme nauttia auringosta ja lämmöstä.

Maisemia Roque Nublon patikointireitiltä

Loman jälkeen paluu arkeen tapahtuu aina vauhdilla. Onko sinulla vinkkejä, miten voisi hidastaa lomamuistojen haalistumista?

Hmm. Auttaisikohan jos leipoisin empanadoja? Empanadat ovat tyypillisiä espanjalaisia leivonnaisia ja niitä oli tarjolla Kanariallakin joka kahvilassa ja kaupassa. Puolikuun muotoiset pasteijat oli useimmiten täytetty jauhelihalla, kalalla tai kasviksilla.

Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa gluteenittomien empanadojen leipomista. Pasteijat onnistuivat kertaheitolla, jee! Lisäsin taikinaan psylliumia, mikä teki taikinasta helpommin kaulittavan. Pasteijoiden sisään laitoin jauheliha-paprika-oliivi-täytettä.

Taikina kaulitaan litteäksi levyksi. Levystä otetaan pyöreällä muotilla ympyröitä. Taikinaympyrän päälle laitetaan ruokalusikallinen täytettä ja toinen puoli nostetaan päälle. Reuna painellaan kiinni sormenpäällä.

Pasteijat voidellaan munalla ja paistetaan 225 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.

Empanadat sopivat väli- tai iltapalaksi vihreän salaatin kera. Näitä herkkuja voi myös pakastaa vierasvaraksi.

Herkullista viikonloppua!

Gluteenittomat empanadat

Himoleipuri Viime viikolla lomailimme mieheni kanssa Kanarian saarilla. Pyrähdys valossa teki hyvää, vaikka ilmat eivät olleet ihan parhaimmat. Viikko oli aika pilvinen ja välillä tihutti vettä. Onneksi saaren etelä- ja keskiosassa… Suolaiset gluteeniton, suolainen leivonnainen, pasteija, empanada, espanjalainen European Tulosta
Serves: 10 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Taikina
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
1 dl maissijauhoja
2 tl psylliumia
½ tl suolaa
75 g margariinia
1 dl ranskankermaa
½ dl kylmää vettä

Täyte
1 sipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
150 g jauhelihaa
½ pieni punainen paprika
6 kpl vihreitä kivettömiä oliiveja
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
½ dl ranskankermaa

Näin valmistat

Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuutioi margariini ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, taputtele se levyksi ja laita taikinalevy muovipussin sisässä vetäytymään jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa paprikan puolikas ja oliivit pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit öljyssä, murustele jauheliha joukkoon ja anna seoksen ruskistua. Lisää paprika- ja oliivipalat, mausta. Lisää viimeiseksi ranskankerma. Siirrä täyte isolle lautaselle jäähtymään.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla ympyröitä, joiden halkaisija noin 10 cm. Laita kunkin ympyrän päälle ruokalusikallinen täytettä ja nosta toinen puoli päälle. Paina pasteijaa päältä hieman litteämmäksi. Painele sormella pasteijan reuna kiinni.

Paista pasteijoita uunissa noin 13-15 minuuttia.

Vinkit

Täytteen voit tehdä myös kasviksista tai kalasta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää