Gluteeniton tiikerikakku

Himoleipuri

Tiikerikakku on kahvipöydän herkullinen klassikko. Monelle se tuo muistoja mummolasta tai koulun kotitaloustunneilta. Jos minun pitäisi mainita kahvikakuista lempparini, se on kyllä tiikerikakku. Kärkisijaa tosin hätyyttelee myös appelsiini-hasselpähkinäkakku, mutta se onkin toisen postauksen paikka.

Kakkutaikinaa tehdessä on hyvä huomioida, että rasva ja kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Tällöin ne vatkautuvat keskenään parhaiten. Jos kakkutaikina meinaa juoksettua munia lisättäessä, ripottele vähän jauhoseosta joukkoon. Kakkuvuoka kannattaa voidella ja korppujauhottaa gluteenittomilla korppujauhoilla huolella, jotta kypsä kakku irtoaa hyvin vuoasta.

Kakkutaikinasta nostetaan kolmasosa toiseen kulhoon ja taikinaan lisätään kaakaojauhetta ja maitoa.

Gluteenittomaan tiikerikakkutaikinaan laitan maitoa tai kermaa, riippuen siitä mitä sattuu olemaan kaapissa. Näin kakun rakenteesta tulee erinomainen ja kakku säilyy mehevänä. Maito myös keventää kakun rasvaisuutta.

Vuoan pohjalle laitetaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten suklaataikinaa ja päällimmäiseksi vielä vaaleaa taikinaa.

Tämä gluteeniton tiikerikakku matkasi eilen maistiaispalan jälkeen mieheni työpaikalle. Kakku oli mennyt hyvin kaupaksi ja sen makua kehuttiin. “Ei arvaisi, että on gluteenitonta!”

Gluteeniton tiikerikakku

Himoleipuri Tiikerikakku on kahvipöydän herkullinen klassikko. Monelle se tuo muistoja mummolasta tai koulun kotitaloustunneilta. Jos minun pitäisi… Makeat gluteeniton, kakku, kahvikakku, kuivakakku, tiikerikakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

250 g margariinia
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa

Osaan taikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa

Kakkuvuoan voiteluun margariinia ja
jauhottamiseen gluteenittomia korppujauhoja

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 2 litran rengaskakkuvuoka margariinilla ja jauhota huolella gluteenittomilla korppujauhoilla. Mittaa jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella kulhossa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa voi-sokerivaahtoon sähkövatkaimella vatkaten.

Nosta taikinasta kolmasosa eri kulhoon ja lisää siihen siivilöiden kaakaojauhe ja maito.

Nosta vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, lisää sitten tumma taikina ja lopuksi jäljellä oleva vaalea taikina.

Paista uunissa noin 45-50 minuuttia.

Anna kakun vetäytyä vuoassa noin 5-10 minuuttia ja kumoa sitten ritilän päälle jäähtymään.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

34 kommenttia

Eija KO'oivisto 1.10.2024 - 18:58

Tein poikani hääjuhlaan ja oli tosi hyvää. Sai paljon kehuja: maistuu ihan oikealta

Vastaa
Himoleipuri 30.10.2024 - 15:48

Ihana kuulla, kiitos 🙂

Vastaa
Tiina Herrala 22.12.2022 - 17:29

Hei!
Kiitos aivan upeasta ja todella maistuvasta kakkuohjeesta? Onnistui aivan täydellisesti sekä näkönsä että makunsa puolesta, vaikka käytin vuoan voiteluun pelkkää voita.

Vastaa
Marjo 22.12.2022 - 10:14

Paras tiikerikakku mitä olen koskaan syönyt! Kiitos niin paljon ohjeesta ja rauhallista joulua❤️.

Vastaa
Himoleipuri 23.12.2022 - 18:05

Ihana kuulla, että kakku onnistui ja tykkäsit ohjeestani. Hyvää joulua myös sinulle!

Vastaa
Jaana 30.5.2023 - 13:49

Moikka, voiko margariinin sijasta käyttää voita? Tai mitä margariinimerkkiä käytät?

Vastaa
Marjo Paakkari-Kettunen 30.5.2023 - 14:27

Minä tein tämän voilla?.

Vastaa
Himoleipuri 31.5.2023 - 21:12

Kyllä voi 🙂

Vastaa
Satu 29.11.2022 - 23:30

Voi jeskamandeeraa että tämmönen ” peukalokeskellä kämmentäkin” tyyppi onnistuu???. Kiitos tosi hyvästä ja vielä helposta ohjeesta! Ainoa ”kompastuskivi” oli
vuokan valinta; ohjeessa 2 l vuoka, MUTTA ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” niin noudatin kuvaa ja valitsin juuri samanlaisen vuokan mitä oli kuvassa. Ja vähän pienihän se oli. Mutta kakku on hyvää ja menee tarjolle 100-vuotiskahveille ❤️❤️.

Vastaa
Himoleipuri 4.12.2022 - 23:27

Kiva, että tykkäsit ohjeesta. Harmi, että vuoka kävi pieneksi. Pääasia kuitenkin, että kakku muutoin onnistui. Tiikerikakku on loistava tarjottava 100-vuotiskahveille!

Vastaa
Kirsi 6.11.2022 - 10:08

Hei, miten tämä kakku säilyy? Mietin voinko tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen juhliin valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa (esim 5päivää)? Vai alkaako murenemaan? Maustekakku ilmeisesti vain mehevöityy jääkaapissa ja siksi mietin näiden kahden välillä.
Kiitos hyvistä resepteistä ja kattavista ohjeista!

Vastaa
Himoleipuri 6.11.2022 - 14:48

Hei Kirsi! Kahvikakut säilyvät hyvinä viikon, jopa pari. Riippuen kakusta. Mauste- ja hedelmäkakkujen maku paranee, joten ne onkin hyvä leipoa jo muutamaa päivää aiemmin. Uskoisin, että tiikerikakkukin on vielä hyvää 5 pvn kuluttua. Jääkaapissa kakut kannattaa peittää hyvin, etteivät ota hajuja muista elintarvikkeista. Mukavia juhlia!

Vastaa
Elina 28.12.2021 - 14:42

Muuten loistava ohje, mutta kun laitoin 1,5 litran vuokaan niin jakku nousi uunissa 7cm korkeammaksi ja pohja tietenkin paloi. Kannattaa tehdä suurempaan vuokaan ??

Vastaa
Himoleipuri 29.12.2021 - 15:41

Kiitos kun kerroit kakkuvuoan kokoon liittyvästä haasteesta. Käyn muuttamassa reseptiin isomman vuokakoon.

Vastaa
Ansku 14.4.2021 - 17:15

Mitä kävi minun kakulle,kun kohosi hyvin, mutta kun oti uunista niin reunat jäi vuoan reunalle ja muuten kakku laski. Tuli sellainen irtoreunainen. Vuoan koko oli n.2 litraa. Kaikki tein täsmälleen ohjeen mukaan .yritän laittaa kuvan tuloksesta. Laitan Facebookissa kuvan.

Vastaa
Himoleipuri 15.4.2021 - 21:52

Hei Ansku! Onpa harmi, että kakun kanssa tuli haasteita. Nyt on vähän vaikea sanoa näkemättä, mistä kuvaamasi tilanne johtuu. Uunista ottamisen jälkeen on normaalia, että kakku hieman laskeutuu. Kakun pitäisi tosin laskeutua tasaisesti. Voisiko syy olla vuoan yläreunojen voitelussa ja korppujauhottamisessa? Olivatko ne jääneet liian vähälle huomiolle? Laittaisitko minulle kuvan sähköpostilla himoleipuri@gmail.com niin osaan paremmin kommentoida? Kiitos!

Vastaa
Suvi 12.12.2021 - 15:23

Kiitos ihanasta ohjeesta. Tällä ohjeella tein myös mauste ja sitruunakakun. Onnistui tosi hyvin ja on suussa sulavaa. Nami nam.

Vastaa
Himoleipuri 12.12.2021 - 16:08

Kiitos mukavasta palautteestasi! 🙂 Hienoa, että ohje taipuu myös moneksi.

Vastaa
Tarja 29.1.2022 - 12:48

Aivan huippu hyvä tiikerikakun ohje, tästä tuli luottokakkuni?onnistu täydellisesti.

Vastaa
Himoleipuri 30.1.2022 - 15:45

Hei Tarja! Ihana kuulla onnistumisen iloa, kiitos! Tää on niin parasta palautetta, kun te mun reseptien kokeilijat innostutte leipomaan, onnistutte ja tykkäätte lopputuloksesta. Kommenteistanne saan lisää intoa kehittää uusia reseptejä! 🙂

Vastaa
Sari 10.4.2021 - 14:26

Tulipa täydellistä! Tein Lidlin All Purpose -jauhoista. Niin mureaa ja suussa sulavaa. Nam!

Vastaa
Himoleipuri 10.4.2021 - 18:39

Ihana kuulla, että kakku onnistui myös Lidlin jauhoista! 🙂 Kiva kun olet kokeillut ja kerroit vinkin myös meille muille, kiitos!

Vastaa
Lottis 22.12.2020 - 16:28

Ihana ohje! En ole ennen leiponut tiikerikakkua gluteenittomana, mutta onnistui lopulta hyvin. Meni vaan ensimmäinen erä hukkaan, kun muissa resepteissäni kuivat aineet on tarkoittanut kuivia aineita, ja tässä se tarkoittikin kuivia aineita paitsi sokeria. Menin siis laittamaan sokerin jauhojen sekaan, ja siinä vaiheessa kun margariinia olisi pitänyt sokerin kanssa vaahdottaa, oli jo myöhäistä. Se kannattaa siis ehkä muokata tuohon ohjeeseen, että kuivat aineet = jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vastaa
Himoleipuri 22.12.2020 - 19:31

Kiitos hyvästä huomiosta! Kävin korjaamassa ohjeen selkeämmäksi. Välillä tulee näköjään sokeaksi ohjeiden kanssa. Harmillista, että ensimmäinen kakku ei onnistunut. Onneksi et antanut periksi ja seuraava kakku onnistui. Herkullista joulun aikaa!

Vastaa
AAPEE 16.12.2020 - 12:50

Nyt on tämäkin kakku leivottu ja onnistui täydellisesti. Leipominen on niin hyvää terapiaa sairastelun lomassa, että näistä ohjeistasi löytyy paljon kokeiltavaa. Kiitos tästäkin ohjeesta+muista.

Vastaa
Himoleipuri 16.12.2020 - 13:19

Kiitos! Kiva kun olet innostunut leipomaan ohjeillani ja ohjeet toimivat. 🙂 Leivonta on kyllä parasta terapiaa ja niin rentouttavaa.

Vastaa
Sari 8.12.2020 - 13:34

Kopsutin kyllä ylimääräiset pois. Tuota vuokaa mietin itekki et on huono. Tää kyllä nyt meni roskiin. Harmittaa. En oo mikään innokas leipuri mutta aattelin et tuolla ohjeella onnistun. En onnistunu. Häätyy ostaa eri vuoka ja eri korppujauhot. Tai laittaa kookoshiutaleita. Jouluksi ois pakko saada yks kakku itelle ?

Vastaa
Himoleipuri 9.12.2020 - 22:03

Harmillista. Toivottavasti seuraava kakku onnistuu paremmin. 🙂

Vastaa
Sari 7.12.2020 - 21:02

Tein tuon tiikerikakun ihan ohjeen mukaan. Kun kumosin sen, kakku ei ollut yhtään kauniin värinen ja korppujauhot maistuivat ihan kamalasti. Mikä ihme meni mönkään?

Vastaa
Himoleipuri 7.12.2020 - 22:35

Harmillista, ettei kakun väri onnistunut ja korppujauhot maistuivat siinä liikaa. Pohdin tässä mahdollisia syitä. Oliko korppujauhoja kenties liian paksu kerros vuoassa? On tärkeää, että vuoka on huolella korppujauhotettu, mutta ylimääräiset korppujauhot kannattaa kopistella pois vuoasta. Korppujauhojen maussa on myös eroja ja kannattaa varmistaa niiden tuoreus. Todennäköisesti korppujauhot ovat vaikuttaneet kakun väriin, varsinkin jos niitä on ollut paksu kerros. Käytetty vuoka vaikuttaa myös väriin. Toivottavasti kakku muutoin onnistui.

Vastaa
Leenukka 25.10.2020 - 17:12

Kiitos ohjeesta! Tein ohjeellasi mustikkatiikerikakun. Korvasin kaakaojauheen kuivatulla mustikkajauheella (4 rkl) ja lisäsin vähän enemmän maitoa. Hyvää tuli.

Vastaa
Himoleipuri 25.10.2020 - 23:35

Ole hyvä! 🙂 Kiva vinkki tuo mustikkajauheen käyttö, kiitos! Pitääpä itsekin kokeilla kaakaojauheen korvaamista kuivatuilla marja- tai hedelmäjauheilla.

Vastaa
Elisa 29.9.2020 - 14:59

Aivan loistava ohje! Itse olin etsimässä suklaisen kakun ohjetta, niin muutin sen verran, että laitoin kaakaojauhetta 0,5 dl koko taikinaan ja kermaa sitten myös vähän enemmän. Ja jauhoina minulla oli Virtasalmen vaalea jauhoseos, mikä on mielestäni lähinnä sellaista gluteenista kakkujauhoa, mistä pidin ennen keliakiaa. Tuli aivan ihanan pehmoista ja mehevää! Tämä oli ensimmäinen gluteeniton kuivakakkuni eikä kyllä yhtään kalpene gluteeniselle, vaikka itse sanonkin! Suuri kiitos sinulle! Tulen jatkossakin etsimään täältä ohjeita!

Vastaa
Himoleipuri 30.9.2020 - 21:24

Oi kiitos paljon ihanasta palautteestasi. 🙂 Minusta gluteenittomat kahvikakut ovat paljon parempia kuin vehnäjauhoilla leivotut. Rakennne on pehmosempi gluteenittomissa, kuten sinäkin totesit. Kiitos myös kun kerroit miten tuunasit ohjetta. Kiva jos blogistani löytyy muutakin kokeiltavaa. Leivonnan iloa!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää